Da li dobijate ili ostajete BEZ NOVCA: Evo šta znači kada vas svrbi DESNI DLAN

Vesti 19.12.2021 21:45 0

Sujeverje je deo svake kulture, verovatno ste i sami primetila da barem jednom dnevno neko u vašem okruženju izgovori nešto poput "kucni u drvo i pomeri se sa mesta", "nemoj da držiš torbu na podu jer ćeš izgubiti novac", "ako ti crna mačka pređe puta, pređi na drugi kraj ulice"…

Da li dobijate ili ostajete BEZ NOVCA: Evo šta znači kada vas svrbi DESNI DLAN

unsplash.com

Dok jedni smatraju sujevrje praznim verovanjem, drugi pak strahuju za svoju i tuđu bezbednost ako se neki običaj zapostavi. Međutim, šta se dešava kada jedna pojava ima više različitih značenja u zavisnosti od kulture?

Šta znači ako vas svrbi desni dlan?

Kod nas se veruje da ćete ako vas svrbi levi dlan dobiti novac, a ako vas svrab desni znači da ćete dati novac, a ako vas svrbe prsti uskoro ćete se udati.

Desni dlan koji svrbi može imati nekoliko značenja vezanih za sreću, lutriju i novac, a može biti i znak potencijalnih zdravstvenih problema. Specifičnosti zavise od faktora kao što su kultura, pol, pa čak i izvor verovanja, prenosi "Krstarica".

U Indiji desni dlan se smatra rukom primanja, što znači da ako vas svrbi desni dlana onda ćete dobiti neki dar ili novac, a ako vas svrab levi dlana onda to znači da će vam nešto biti oduzeto.

To se, međutim, menja prema polu. Premda gorenavedeno važi za muškarce, a za žene je obrnuto!

Evo nekoliko dodatnih objašnjenja šta sve može da znači kada vas svrabi desni dlan ili šaka:

Novac stiže putem nagradnih igara

Novac koji vam dolazi je sujeverje koje su prvi popularisali Sasi. Verovali su da je trljanje kože srebrom lek za neke bolesti. To se pretvorilo u ideju da će vam srebro i doći, što je bio njihov oblik novca. Mnoge kulture počele su da povezuju svrab desnog dlana s dobitkom na lutriji, što je bio najočitiji način dolaska velike svote "poklonjenog" novca u vaše ruke.

Ovo verovanje bilo je kombinovano s keltskim shvatanjem da je dodirivanje drva nakon spominjanja nade bilo potrebno kako bi se spriječilo da zli duhovi koji žive na drveću ponište vašu sreću. Zbog toga su verovali da je jedini način da se počeše desni dlan koji svrbi, a da mu se ne pokvari sreća, bilo kucanje u drvo kako bi oterali zle duhove i pozvali dobre duhove na zaštitu, a otuda i izraz "pokucaj u drvo" i verovanje da to donosi sreću.

Snaga i rast

Tvoje ruke su moćna sila u svakodnevnom životu. One su odgovorne za veći deo ljudskih sposobnosti i omogućuju vam da se izrazite na mnogo načina. Slikanje, pisanje, kuvanje ili sviranje instrumenta samo su neki primeri uticaja koje naše ruke mogu ostvariti. Bez njih ne bismo mogli ostvariti svoj pun potencijal, a njihova je povezanost s duhovnim svetom snažna - ako veruješ da jeste.

Znak da preuzimate kontrolu nad svojom slobodom

Ako vas svrbi desni dlan, to bi moglo značiti da je krajnje vreme da preduzmete neke radnje za postizanje svojih ciljeva. Ovaj nalet energije zapravo je ohrabrenje koje vam treba kako biste bili odvažni i kako biste napravili pozitivnu promenu. Ne plašite se da idete za onim što želite!

Postoji i mogućnost da svrab desnog dlana sugeriše da osećate da si "kontrolisana ili ograničena u životu koji bi vam doneo više radosti". Želite li da napustite svoj posao? Postoji li prijateljica ili partner koji vas koči? Baš kao što bi trebalo preduzeti nešto za svoje ciljeve, trebalo bi da uklonite iz svog života sve što vas ne čini srećnom. Važno je osećati da imate slobodu i uživati tamo gde jeste.

Simptom određenih medicinskih stanja

Naravno da svrab desne ruke ima sujeverje iza sebe, ali uporni svrab takođe može biti simptom zdravstvenog problema koji bi trebalo da leči lekar. Uzroci za svrab dlanova ili ruku mogu biti: ekcem, psorijaza, suva koža, alergije, dijabetes, ciroza i poremećaji nervnog sistema.

Ako mislite da bi to moglo biti zdravstveno stanje, odmah se obratite lekaru. Ako verujete da postoji duhovno značenje, imajte hrabrosti da donosite hrabre odluke.

Komentari (0)
Loading