Pileće belo meso je jedna od omiljenih namirnica za pripremu svakodnevnih jela, a i veoma je zdravo. Jedini problem je što je suvo, pa ga mnogi zbog toga ne vole. Iskusne domaćice su pronašle rešenje za problem koji mnogi imaju – belo meso posle pripreme je suvo i žilavo.
Meso se stavlja u ključalu vodu
Baka Olga kuva od detinjstva i otkrila nam je svoju tajnu. Ona stavi jedan sastojak u belo meso i ono uvek bude sočno i mekano. Ukoliko ne pripremate sveže belo meso, pre nego što krenete sa kuvanjem, meso skroz odledite. Stavite ga u proključalu vodu ako želite da bude savršenog ukusa. A da bi što više omekšalo, treba dodati jedan sastojak koji će učiniti da belo meso bude sočno čak i ako preskočite prethodna dva saveta.
Stavite malo soka od limuna
U vodu koju ste stavili da se meso kuva, sipajte jednu kašičicu limunovog soka pre nego što ubacite belo meso da se kuva. Limun sigurno uvek imate u kući, pa to neće stvarati dodatne troškove u pripremi jela, a osiguraće da belo meso bude mekano, pa će ga i deca radije jesti. Sve ostale sastojke jela dodajte prema receptu. I kada dinstate šnicle belog mesa, istrljajte ih pre prženja sokom od limuna ili ga stavite u marinadu.
Bonus video: