Mrzi vas da peglate po vrućini? Ako stavite ovo u mašinu, odeća se neće izgužvati tokom pranja

Vesti 26.08.2024 13:16 0

Upotrebite trik koji će sprečiti da se odeća izgužva tokom pranja u mašini.

mašina

Shutterstock

Posle pranja u mašini, odeća je izgužvana i podrazumeva se da ćete je ispeglati pre oblačenja. Međutim, taj posao nije prijatan kada su visoke temperature. Primenite trik koji će sprečiti da se odeća u mašini izgužva tokom pranja.

Upotrebite lopticu

Loptica za tenis može biti vrlo korisne pri pranju i sušenju odeće. Posebno su dobre kod pranja jakni, jastuka, peškira i plišanih igračaka, koje će učiniti mekšim. Takođe, pomoći će da ostala odeća koju perete u mašini bude duplo manje izgužvana. Potrebne su vam samo dve teniske loptice, koje ćete ubaciti u mašinu za veš s odećom koja se pere.

Kako loptice fukcionišu

Kako se mašina okreće, okreću se i loptice i na prirodan način ravnaju odeću. Kad izvadite odeću iz mašine, primetićete da ima mnogo manje nabora. Teniske loptice korisne su i u mašini za sušenje veša. Većinu nabora na odeći će nestati i oslobodiće vas peglanja.

Ukoliko nemate loptice pri ruci, još jedan od načina da izravnate odeću jeste da u mašinu za sušenje ubacite dve kockice leda i uključite na najjači program. Važno je da ne prepunite mašinu za veš kako bi efekat bio bolji.

Bonus video:

 

Komentari (0)
Loading