Električar savetuje da se jedan uređaj noću isključi: Tako će vam račun za struju biti skoro duplo manji!

Vesti 25.08.2024 16:02 0

Ako trošite previše struje i želite da smanjite račun, stručnjak savetuje kako to možete da uradite.

struja

Shutterstock

Kada je reč o mesečnim računima, onaj za struju nekako uvek bude najveći i najviše para izvuče iz mesečnog budžeta. Srećom, kod velikih troškova je obično moguće ostvariti i najveće uštede. Električar je otkrio kako se može uštedeti mnogo para na računu za struju.

Uređaj koji troši mnogo struje

Kada razmišljate o uređajima koje u vašem domaćinstvu troše mnogo struje verovatno vam na pamet nije pao ruter za spajanje na internet. Ali ako ga ostavite uključenog čitav dan, potrošiće zaista mnogo struje. Stoga bi trebalo obratiti pažnju na energetski učinak rutera pre nego što ga kupite i uverite se da ima najmanju moguću potrošnju električne energije kad je uključen i u stand-by modu.

Isključujte ga noću kad nije u upotrebi

Nemačka savezna agencija za zaštitu okoline (UBA) tvrdi da je to posebno važno ako se ruter ne može isključiti jer se njime koristi i telefonska linija. Ako je to slučaj, savet je da se nabavi ruter koji ima opciju da se bar isključi Wi-Fi kada nije u upotrebi, odnosno noću. Tako ćete na mesečnom nivou smanjiti duplo potrošnju struje rutera. Ruter za internet ne troši struju više nego frižider ili drugi uređaji, ali nije ni beznačajna ušteda novca na mesečnom nivou ako ga svaku noć isključite.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading