Lako se otarasila muke koju mnogi imaju: Zabola je šibice u saksije sa cvećem i odmah rešila problem

Vesti 25.08.2024 13:01 0

Postoji jednostavan način da pomognete cveću na terasi i sobnim biljkama da bolje napreduju.

žena

Shutterstock

Žene koje vole da gaje cveće na terasi ili u dvorištu, kao i sobne biljke, znaju da to nije nimalo lako. Potrebno je mnogo truda oko biljaka da lepo napredovale i cvetale. Treba znati koliko se često zalivaju, da li vole sunce ili hlad, kako se prihranjuju... Međutim, i pored svega toga, problem mogu da prave sitne mušice koje napadaju cveće i mogu da uspore napredovanje biljaka i njihovo cvetanje.

Trik za uništavanje mušica sa cveća

Mira je muku mučila sa mušicama koje su joj napale cveće. Isprobala je razna sredstva, ali nije mogla potpuno da ih uništi. A onda se požalila komšinici na taj problem i od nje čula jeftin trik. Komšinica joj je rekla da će se otarasiti sitnih mušica pomoću šibice. Uzmite 2-3 šibice i zabodite glavom u zemlju na udaljenosti od 5 cm od ivica saksije, pa zalijte cveće.

Zašto deluju šibice?

Posle dva dana šibice koje su u saksiji zamenite novim, a kada prođu još dva dana mušice će nestati. Zbog fosfora i sumpora, koji se nalaze u sastavu šibica zemlja u kojoj je biljka ostaće zdrava a nezvani gosti će se razići. Na ovaj način ćete spasiti vaše sobno cveće, a nećete morati da trošite novac na skupe hemikalije.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading