Skinite baš sve fleke sa odeće: Treba vam samo 1 sastojak koji sigurno imate u kuhinji

Vesti 11.08.2024 10:35 0

Nema razloga da trošite novac na skupe proizvode za skidanje fleka, sve što vam treba imate u kući.

žena

Shutterstock

Nema razloga da trošite mnogo novca na skupe proizvode za skidanje fleka, niti za hemijsko čišćenje odeće koja je flekava. Jedan prirodni proizvod može da ukloni baš sve fleke – od deterdženta, žute, masne, od voća, kafe, bilo da je reč o odeći, peškirima, posteljini, stolnjacima.

Sirće skida fleke sa odeće

Dešava se da na odeći ostanu fleke od deterdženta, posebno ako preopteretite mašinu pa prašak za veš ne može lepo da se rastvori u vodi. Umesto toga, ostane na odeći, u obliku belih ili plavih mrlja, traga ili krute teksture. Srećom, prilično je lako ukloniti ove vrste mrlja. Pomešajte jednu šoljicu sirćeta s četvrtinom šolje vode u sudoperi. Stavite zaprljani odevni predmet u rastvor i istrljajte je kako biste očistili deterdžent. Pustite da odeća odstoji sat vremena i stavite je u mašinu na pranje. Ključno je da ne preopteretite veš mašinu kako bi deterdžent mogao lepo da se ispere.

Upotrebite limun

Limun može da skine čak i najtvrdokornije mrlje. Njegova prednost je i to što neće uništiti osetljive tkanine, jer sok od limuna nije tako jak kao kupovna hemijska sredstva za uklanjanje fleka. Utrljajte sok od limuna preko masnih i žutih fleka na beloj odeći ili stolnjacima i pustite da deluje dok se ne osuši. Zatim stavite odeću u mašinu za veš i uključite je na uobičajeno pranje. Biće ponovo kao nova.

Bonus video:

@najzena.rs Ova žena je potrošila 700.000 evra kako bi izgledala mlađe od svoje ćerke #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #woman #plasticsurgery ♬ original sound - Najzena.rs
Komentari (0)
Loading