Ako ste dosad koristili klasičan metod pasterizacije zimnice u loncu punom vode, možda je vreme da probate brži i lakši način. Pasterizacija u rerni postaje sve popularnija zbog svoje efikasnosti i jednostavnosti. Ovaj trik može vam uštedeti vreme i trud, a rezultati će biti isti kao i kod tradicionalne metode.
Šta je pasterizacija?
Pasterizacija je proces zagrevanja hrane na određenu temperaturu kako bi se uništile štetne bakterije i produžila njena trajnost. Ovaj postupak je ključan za sigurnost zimnice koju pravimo i čuvamo tokom cele godine.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Zašto koristiti rernu umesto lonca?
Ušteda vremena i energije: Korišćenje rerne za pasterizaciju može biti mnogo brže i energetski efikasnije nego kuvanje u velikom loncu. Dok lonac zahteva stalno praćenje i dodavanje vode, rerna omogućava pasterizaciju bez potrebe za stalnim nadzorom.
Jednostavnost: Ova metoda je jednostavna i ne zahteva dodatne pripreme, kao što su stalno dodavanje vode i stalno praćenje temperature. Rerna obezbeđuje ravnomerno zagrevanje i minimalan nadzor.
Kako pasterizovati zimnicu u rerni?
Materijal i oprema:
- Tegle za zimnicu sa čvrstim poklopcima
- Rerna
- Pleh ili rešetka za pečenje
Priprema tegli: Prvo, pripremite staklenke i poklopce. Uverite se da su savršeno čisti i suvi pre nego što ih napunite hranom.
Punjenje tegli: Napunite staklenke pripremljenom zimnicom, ostavljajući malo prostora do ivice staklenke (oko 1-2 cm). Ovo je važno kako bi se osiguralo da se poklopac čvrsto prianja.
Zatvaranje: Čvrsto zatvorite staklenke poklopcima.
Priprema rerne: Zagrijte rernu na 90-95 stepeni Celzijusa. Stavite pleh ili rešetku u rernu kako bi staklenke stajale ravno i ne dodirivale se međusobno.
Pasterizacija: Postavite tegle na pleh ili rešetku i stavite ih u zagrejanu rernu. Pasterizujte tegle oko 60 minuta. Ova temperatura i vreme su dovoljni za uništavanje štetnih mikroorganizama, ali pazite da se tegle ne pregriju.
Hlađenje: Nakon pasterizacije, pažljivo izvadite iz rerne i stavite ih na čist, suvi peškir da se ohlade. Uverite se da su poklopci čvrsto prianjali i da se staklenke ne pomeraju dok se hlade.
Prednosti pasterizacije u rerni
Jednostavno praćenje: Možete lakše pratiti sve tegle odjednom, bez potrebe za stalnim nadzorom.
Manje pripreme i čišćenja: Ova metoda štedi vreme i trud koji biste inače uložili u pripremu i čišćenje velikog lonca.
Pasterizacija zimnice u rerni je jednostavan i efikasan način da obezbedite sigurnost i dugotrajnost vaše zimnice. Isprobajte ovaj trik i uživajte u savršeno očuvanoj hrani tokom cele godine, bez stresa i komplikacija koje donosi kuvanje u loncu punom vode.

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

Oglasila se ćerka Željka Rutovića: Aleksandra se potresnim rečima oprostila od oca
Milioni Rusa zabranili sami sebi da podižu kredite: Razlog će se mnogima dopasti

"MORAMO DA UČIMO NA GREŠKAMA": Brendon Dejvis oprezan pred meč sa Žalgirisom

KRALj KONAČNO PROGOVORIO: Lebron otkrio zašto voli da igra sa Lukom Dončićem

ZEMLjA NA OBALI JEZERA TANGANjIKA POTVRDILA UČEŠĆE NA EKSPO 2027 BEOGRAD

HRVAT UBIJEN, BAČEN U BUNAR I ZABETONIRAN Razrešen deo misterije kod Kosjerića: Muškarac likvidiran u obračunu kriminalnih klanova??

Slavna glumica postala mama po drugi put
Mihaela na rajsko ostrvo stigla na venčanje, ubrzo nađena mrtva: Pretukli je do besvesti, silovali, a onda...

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

NESTALA DEVOJČICA U SKOPLjU: Majka nestanak prijavila policiji

(MAPA) Ukrajinska vojska pokrenula masovni napad oklopnim vozilima na Belgorod: Šokantni gubici VSU u martu (VIDEO)

RADNIKA ZATRPALA ZEMLjA NA GRADILIŠTU Jezive scene u Subotici: Muškarac nastradao od zadobijenih povreda
