Šporet možda i očistite svakog dana posle kuvanja nekog jela, ali rernu sigurno ne ribate tako često. Vremenom se rešetka rerne uprlja, jer na njoj ostaju ostaci hrane i masnoća koji prskaju tokom pečenja jela u rerni i ukore se. Te mrlje mogu da budu tvrdokorne i da se teško skidaju. Ali, postoje dva veoma jednostavna rešenja pomoću kojih ćete lako očistiti rešetku i izgledaće kao nova, a nećete morati da je ribate.
Deterdžent za veš skida sve mrlje
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
Napravite sredstvo od dva sastojka za čišćenje. Stavite rešetku u kadu, na peškir, ili u lavor ako imate dovoljno veliki. Potom napunite vodom tako da cela rešetka bude u vodi. Dodajte šaku praška za veš i ostavite da odstoji tokom noći. Sutradan rešetku rerne isperite vodom i obrišite. Sva masnoća i ukoreli ostaci hrane će se skinuti, bez ribanja.
Upotrebite tabletu za pranje sudova
Drugi način je da upotrebite tabletu za mašinsko pranje sudova. Opet napunite lavor ili kadu vodom da se potopi cela rešetka. Sipajte vrelu vodu i ubacite dve tablete za mašinsko pranje sudova. Ostavite da rešetka odstoji bar jedan sat, zatim je obrišite sunđerom i sva prljavština će se skinuti bez problema. Rešetka će zablistati i kada bude potpuno suva, vratite je u rernu.
Bonus video: