Trik koji rešava mrlje od kreme za sunčanje: Uradite ovo i nestaće za čas, spasite svoju odeću na jednostavan način

Vesti 11.08.2024 10:04 0

Masne mrlje od ulja, ostavljaju tvrdoglave tragove kada krema reaguje sa suncem i vodom, dok UV zaštita ima blagu žućkastu boju koja dovodi do žutih mrlja

krema

Shutterstock

Krema za sunčanje je neophodna tokom leta, ali može biti frustrirajuća kada se vratite sa bazena ili raspakujete kofer posle odmora da biste otkrili da je vaša nekada bela odeća sada oštećena žutim mrljama. 

Krema za sunčanje može ostaviti fleke iz više razloga, ali dva glavna su uljni i UV filteri koji su njen sastavni deo.

krema

Shutterstock

 

Masne mrlje od ulja, ostavljaju tvrdoglave tragove kada krema reaguje sa suncem i vodom, dok UV zaštita ima blagu žućkastu boju koja dovodi do žutih mrlja.

Vremenom UV filteri mogu oksidirati i postati tamnija nijansa žute ili čak narandžaste, koju je tada još teže ukloniti.

Veš mašina

Shutterstock

 

Iako su tradicionalni proizvodi za izbeljivanje i beljenje uvek opcija, ako ste zabrinuti zbog upotrebe hemijskih proizvoda na svojoj odeći, možda biste mogli da isprobate prirodnu alternativu.

Dovoljno je da na fleke poprskate malo limunovog soka nakon pranja, a zatim okačite odeću na žicu za veš, da se osuši na suncu.

Kombinacija limunovog soka i sunčeve svetlosti ima efekat izbeljivanja koji pomaže da vratite ujednačenu belinu svojoj odeći.

Limunov sok

Shutterstock

 

Ako ovo ne uspe, možda ćete morati da posegnete za hemijskim sredstvo za izbeljivanje koje možete razblaži vodom pre nanošenja na veš.

Uvek čitajte etiketu na ovakvim sredstvima, dobro provetrite prostorije i opazite da deca ili kućni ljubimci nisu u blizini, piše Express

 

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading