Prirodna krema za sunčanje: Napravite je sami i efikasno se zaštitite od UV zraka

Vesti 29.06.2023 10:55 0

U današnje vreme, sve više ljudi shvata važnost zaštite od sunčevih zraka prilikom izlaganja suncu

Krema

Shutterstock

Dok mnoge komercijalne kreme za sunčanje obećavaju zaštitu, često su pune hemikalija koje mogu izazvati iritaciju ili imaju negativan uticaj na životnu sredinu. Srećom, postoji rešenje - prirodna krema za sunčanje koju možete napraviti sami, koristeći jednostavne sastojke koje verovatno već imate u kuhinji.

Evo koraka za izradu prirodne kreme za sunčanje:

1. Izaberite prirodne sastojke: Za početak, odaberite prirodne sastojke koji su poznati po svojim sposobnostima da štite od UV zraka. Neke od najčešće korišćenih su kokosovo ulje, shea puter, bademovo ulje, pčelinji vosak i cink oksid.

2. Rastopite sastojke: Uz pomoć posude postavljene iznad lonca s vodom, rastopite kokosovo ulje, shea puter i pčelinji vosak. Pazite da temperatura bude dovoljno niska kako bi se sačuvala korisna svojstva sastojaka.

3. Dodajte bademovo ulje: Nakon što su ostali sastojci rastopljeni, dodajte bademovo ulje u smesu. Bademovo ulje će hidrirati kožu i dodati dodatnu zaštitu od UV zraka.

4. Dodajte cink oksid: Cink oksid je prirodni mineral koji pruža visoku zaštitu od UVA i UVB zraka. Dodajte odgovarajuću količinu cink oksida u smesu i pažljivo promešajte kako biste osigurali ravnomernu raspodelu.

5. Ohladite i čuvajte: Nakon što ste temeljno promešali smesu, ostavite je da se ohladi. Kada se krema potpuno ohladi, prenesite je u čistu posudu koja je hermetički zatvorena. Čuvajte je na hladnom i tamnom mestu, kako bi se produžio rok trajanja.

Koristeći ovu prirodnu kremu za sunčanje, možete biti sigurni da pružate efikasnu zaštitu od UV zraka bez izlaganja hemikalijama koje mogu biti štetne po vaše zdravlje i okolinu. Uvek je važno naneti kremu barem 15-30 minuta pre izlaganja suncu i redovno je nanositi,

Komentari (0)
Loading