Dodajte 1 sastojak u ulje i uopšte neće prskati: Više nećete koristiti poklopac prilikom prženja

Vesti 08.08.2024 19:08 0

Zaboravite na prskanje hrane kada pržite nešto u tiganju, jer se to više neće dešavati ako primenite ovaj savet.

tiganj

Shutterstock

Sigurno vas nervira kada vam je ceo šporet isprskan od ulja posle prženja mesa, rive, krompira, prženica. Hrana se često prži, ali nered voše nećete praviti, jer smo otkrili odličan trik koji će sprečiti prskanje ulja.

Dodajte malo jednog začina

Kako biste izbegli prskanje ulja iz tiganja prilikom prženja hrane, verovatno na tiganj stavite poklopac. Ali to zadražava paru u tiganju i menja ukus i teksturu hrane. Osim toga, kada pržite hranu u poklopljenom tiganju ne možete da dobijete hrskavu koricu, recimo, na piletini. Zato imamo bolji način da sprečite prskanje ulja iz tiganja. Dodajte u ulje malo soli.

tiganj

Shutterstock

 

Šta treba da uradite?

Sipajte ulje u tiganj, pa dodajte prstohvat soli. Lagano zagrejte ulje na tihoj vatri, pa kada je dovoljno zagrejano dodajte hranu koju želite da ispržite. Najbolje je da koristite tiganj sa debelim dnom, jer se on zagreva ravnomerno. Sprečite da se namirnica koju pržite zalepi tako što ćete posle zagrevanja tiganja sipati ulje, a potom ga posoliti celo dno tiganja. Ne preterujte sa količinom soli kako jelo ne bi bilo preslano. Tada stavite namirnicu u tiganj.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading