Za samo 300 dinara i 10 minuta, napravite savršenu PICU od STAROG HLEBA za večeru

Naj žena Vesti 10.04.2022 23:00 0

Kako najbolje iskoristiti stari hleb, a da ti nije sendvič neki ili prženice? Evo savršenog recepta za to

Za samo 300 dinara i 10 minuta, napravite savršenu PICU od STAROG HLEBA za večeru

Shutterstock

Ideja je odlična, a ukus neverovatan. Potreban vam je samo stari preostali hleb i još par stvarčica za brzu večeru.

Sastojci:

  • 300 g starijeg hleba
  • 3 dl mleka
  • 200 g svežeg sira
  • 150 g feta sira
  • 1 kašičica origana
  • 100 g suve dimljene pečenice ili šunke
  • 4 kašike ajvara

Za preliv:

  • 3 jaja
  • 2 pune kašike pavlake/milerama
  • 1-2 kašike ulja
  • po ukusu soli

Priprema:

- Mere prilagoditi veličini posude za pečenje i broju ukućana. Obložite dno i ivice papirom za pečenje. Uključite rernu da se greje na 190 C.

- U manjoj činiji izdrobite feta sir, dodajte sveži sir, origano i sitno naseckanu pečenicu, pršutu ili šunku. Sve dobro izmešajte i ostavite po strani. 

- Hleb isecite na kriške debljine 1 cm, pa odstranite svu koricu. Potrebno vam je hleba toliko da možete popuniti dno posude i još toliko za drugi red. U manju posudicu sipajte mleko. Kriške hleba umočite u mleko samo na kratko i ređajte u tepsiju. Hleb ne sme biti natopljen i mokar, jer će u tom slučaju ostati gnjecav nakon pečenja.

- Kad je popunjeno dno tepsije, na hleb premažite ajvar. Preko ajvara stavite fil sa sirom i lepo rasporedite da prekrije celu površinu. Zatim prekrijte drugim redom hleba, navlaženim u mleku.

- Umutite jaja sa pavlakom i malo ulja, posolite vrlo malo. Prelijte polako preko složenca od hleba, da prođe i svuda sa strane po ivicama. Izbockajte viljuškom pažljivo na nekoliko mesta. Ostavite par minuta, pa stavite u zagrejanu rernu. Pecite do zlatnožute boje, kada ivice potamne, gotovo je.

Posluživanje

Služite toplo uz salatu i jogurt. Ostane mekano i kada se ohladi, ali najlepše je da se jede toplo. Vrstu sira koju koristite prilagodite sopstvenom ukusu. Malo ljute papričice za pikantnost ili par seckanih maslina nisu na odmet.

Komentari (0)
Loading