Kako se prave bečke šnicle: Kuvar otkriva šta stavlja u poh i kako ih prži da budu sočne i mekane

Vesti 04.08.2024 13:45 0

Svi vole da jedu bečke šnicle, ali nije ih lako napraviti. Ovi saveti će vam pomoći da budu savršene.

šnicle

Shutterstock

Bečka šnicla je tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali retko ko ume da ih napravi da budu sočne i ukusne. Primenite savete kuvara jednog beogradskog restorana o izboru mesa, pravljenju poha i prženju. Posle toga će vam bečke šnicle biti savršene.

Koje meso je najbolje?

Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle teletina. Ukoliko nemate ovu vrstu mesa, drugo po redu meso za ove šnicle je svinjetina. Mnoge domaćice češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija, a šnicle su takođe ukusne. Mogu se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu da je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.

šnicle

Shutterstock

 

Kako se pripremaju?

Mnogi kuvari za lepši ukus bečke šnicle koriste puter umesto ulja za prženje ili se napravi mešavina, a u jaja za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Bečke šnicle se pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle. Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Šnicle se prže u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled, a biće sočne i ukusne.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading