Bečka šnicla je tradicionalno je austrijsko jelo koje svi obožavamo, ali retko ko ume da ih napravi da budu sočne i ukusne. Primenite savete kuvara jednog beogradskog restorana o izboru mesa, pravljenju poha i prženju. Posle toga će vam bečke šnicle biti savršene.
Koje meso je najbolje?
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti
Kuvari kažu da je najbolje meso za pripremu sočne i meke bečke šnicle teletina. Ukoliko nemate ovu vrstu mesa, drugo po redu meso za ove šnicle je svinjetina. Mnoge domaćice češće kupuju svinjetinu, jer je jeftinija, a šnicle su takođe ukusne. Mogu se praviti i od piletine, ali ona nema dovoljno jak ukus kao teletina i svinjetina. Profesionalni kuvari kažu da je potrebno da meso ima i malo masnoće da bi bilo ukusnije.

Shutterstock
Kako se pripremaju?
Mnogi kuvari za lepši ukus bečke šnicle koriste puter umesto ulja za prženje ili se napravi mešavina, a u jaja za pohovanje dodaju malo slatke pavlake. Bečke šnicle se pohuju sledećim redosledom: brašno-jaja-prezle. Meso se lagano izlupa čekićem za meso, dovoljno je samo nekoliko puta. Zatim se panira - meso prvo uvaljate u brašno, zatim u smesu od jaja i slatke pavlake, a potom u prezle. Šnicle se prže u mešavini putera i ulja nekoliko minuta, moraju plivati u masnoći. To im daje prelepu zlatno-žutu boju i karakterističan izgled, a biće sočne i ukusne.
Bonus video: