Deka Mile tvrdi da je ovo najbolja zamka za stršljene: Pravi se od 2 stvari koje imate u kući, a oteraćete ih zauvek!

Vesti 04.08.2024 10:59 0

Leti su ove vrste insekata najaktivnije i najbrojnije, a njihov ujed može biti opasan. Evo kako da ih oterate.

stršljen

Shutterstock

Stršljeni mogu da naprave gnezda na raznim mestima, pa čak i ja na terasi ili bilo gde u dvorištu, gde provodite mnogo vremena. Ujed ovih insekata može biti opasan, ali postoji prirodan način da ih oterte iz vašeg domaćinstva i to pomoću prirodne zamke koju ćete sami napraviti.

Zamka za stršljene

Gnezdo treba u potpunosti ukloniti, a insekte uništiti. To možete uraditi insekticidom ili na prirodan način. Napravite zamku po receptu deja Mileta koji tvrdi da ih pomoću nje uvek otera iz svog dvorišta. Potrebna vam je plastična flaša i pivo ili sok. Plastičnu flašu ili nekoliko njih, isecite na sredini samo sa jedne strane, da napravite okrugli otvor. Tu sipajte malo piva ili voćnog soka. Miris ovih napitaka će privući stršljene, a oni će se potom udaviti u tečnosti kada uđu u flašu.

Šta raditi ako vas stršljen ubode?

Ubod stršljena ne predstavlja opasnost, osim kod onih osoba koje su alergične na njegov otrov, za njih ubod stršljena može biti smrtonosan. Mada, lekari kažu da se alergija može javiti u bilo kom periodu života. Kada dođe do uboda, treba odmah reagovati. Ako je reakcija samo na mestu uboda stršljena, treba staviti hladan oblog i pratiti da li će se stanje poboljšati ili pogoršati. Mali ubod može proći već za pola sata ili sat vremena, ali ako je osoba osetljiva na njegov otrov, može da otekne cela ruka, noga ili drugi deo tela na kojem se nalazi ubod. Ukoliko se to desi, ili osoba dobije osip, treba pozvati Hitnu pomoć ili otići kod lekara.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading