Uvek nosite sunčane naočare tokom leta: Stjuardesa otkrila zašto je to važno, a evo kako olakšava putovanje

Tatjana Badarević Vesti 25.07.2024 10:07 0

Stjuardese svakodnevno prevaljuju velike udaljenosti i prolaze kroz različite vremenske zone, tako da je pametno poslušati neke od njihovih saveta.

stjuardesa

Shutterstock

 

Iskusna stjuardesa Medison Purdi otkrila je za LADBible dobar razlog zbog kojeg biste trebali da razmišljate o nošenju sunčanih naočara tokom leta, posbeno ako idete na udaljene destinacije, odnosno druge vremenske zone.

Naime, takva putovanja često mogu poremetiti unutrašnji sat i izazvati džet leg koji nije nimalo prijatan i nekim ljudima je poprilično teško oporaviti se od njega. No, ako je verovati zaposlenima aviokompanija koji svakodnevno prevaljuju velike udaljenosti i prolaze kroz različite vremenske zone, postoje jednostavni načini za da savladate spomenute probleme.

stjuardesa

Shutterstock

 

 

Stjuardesa Medison Purdi podelila je nekoliko saveta za borbu protiv džet lega, koji bi trebali pomoći da se osećate sveže nakon dugih letova te da se vaše telo bez problema prilagodi novoj vremenskoj zoni.

Sunčane naočare

Jedan od glavnih Medisoninih saveta odnosi se na nošenje sunčanih naočara tokom jednog dela putovanja, posebno ako putujete u vremensku zonu koja je ispred zone iz koje dolazite. "Nošenje sunčanih naočara po dolasku u novu vremensku zonu dobar je trik za smanjenje prekomerne izloženosti dnevnom svetlu te se posebno preporučuje nošenje naočara tokom putovanja od aerodroma do smeštaja. To bi trebalo pomoći vašem telu da se prilagodi lokalnom vremenu i opusti bez naprezanja očiju", savetuje stjuardesa.

stjuardesa

Shutterstock

 

 

Podešavanje telefona

Prilagođavanjem telefona možete postići sličan efekat na svoje telo kao sa sunčanim naočarima. Stjuardesa Medison kaže kako je jedan od glavnih uzroka džet lega poremećaj prirodnog ciklusa spavanja. "Kako biste to sprečili, podesite na svom telefonu tako da nakon određenog vremena automatski isključuje plavo svetlo. Plavo svetlo, slično prirodnom dnevnom svetlu, zavarava vaše oči da ostanu budne te otežava opuštanje i spavanje", kaže stjuardesa.

stjuardesa

Shutterstock

 

 

Spavanje

Kada putujete od zapada prema istoku, vremenska razlika predstavlja najveći izazov za borbu protiv džet lega. Kako biste izbegli veliki džet leg, Medison savetuje da nedelju dana pre putovanja počnete prilagođavati svoj raspored spavanja, tako što ćete svake noći ići na spavanje sat vremena ranije. To će vam pomoći da se lakše pripremite za novu vremensku zonu te da se osećate svježe po dolasku na cilj.

stjuardesa

Shutterstock

 

 

Pranje zuba

Nije šala, Medison kaže kako putnicima često savetuje pranje zuba tokom leta. Koliko god bizarno zvučalo, tvrdi da menta u pasti za zube može pružiti "osvežavajući osećaj" koji obezbeđuje brzi nalet energije i privremeno eliminiše umor.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading