Tvrdi da joj cveće buja kao ludo: Teta Jela sipa malo ove tečnosti u zemlju i zato ima najlepšu terasu u komšiluku!

Vesti 21.07.2024 16:18 0

Primenite jednostavan trik uz koji će vam cveće lepo napredovati, ovo je idealna prirodna prihrana.

žena

Shutterstock

Raskošni cvetovi i bujni zeleni listovi cveća koje krase dvorišta i terase zahtevaju posebnu pažnju i negu. Uz redovno zalivanje i uklanjanje osušenih delova, neophodno je i prihranjivanje, kao i upotreba preparata koji će štititi biljke od štetočina.

Prirodna prihrana

Da biste uštedeli novac, biljke možete da prihranjujete i prirodnim sredstvima, i tako im obezbedite dodatne minerale i vitamine koji će poboljšati njihov rast. Koristite usitnjenu koru banane, iskorišćenu kesicu čaja ili ljuske od luka koje treba da stavite u zemlju i biće odlično đubrivo. Ipak, teta Jela koja godinama gaji cveće kaže da najbolje deluje pivo razblaženo vodom.

žena

Shutterstock

 

Kako sipati pivo u cveće

Malo piva (oko 100 ml) sipajte u flašu od 2 litra, dodajte vodu do vrha i promućkajte. Tim rastvorom zalijte cveće na terasi, ali i sobne biljke jednom nedeljno. Pivo će nahraniti biljke, opraviti ih i one će lepo napredovati. Zalijte ovim ratsvorom muškatle, petunije, dragoljuba, hortenzije, sobno cveće. Osim što će raskošnije cvetati, biljke će imati sjajnije listove sa jačom zelenom nijansom. Listove sobnih biljaka jednom u dve nedelje prebrišite krpom koju ste natopili pivom.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading