Skuvajte kukuruz za 15 minuta: Dodajte ovaj sastojak u vodu, biće gotov očas posla, a zrna mekana i sočna!

Vesti 21.07.2024 11:00 0

Leti se često jede kuvani kukuruz, ali je potrebno mnogo vremena da se skuva, što je po vrućini posebno nezgodno. Uz ovaj trik biće brzo gotov.

kukuruz

Shutterstock

Koliko dugo će se kuvati kukuruza zavisi od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da imate u vidu i to, da li se kukuruz kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu.

Pravilno kuvanje kukuruza

Da biste skuvali klipove kukuruza, potrebno je da ga očistite od lišća i svile. Poređajte klipove jedan pored drugog u šerpu, prekrijte ih vodom potpuno i odozgo stavite nekoliko listova koje ste odstranili, jer će tako imati lepši ukus.

Mladi kukuruz se kuva brzo, 15-20 minuta u ekspres loncu. Stariji kukuruz se kuva 40 minuta u ekspres loncu, a možda i duže, zavisi od starosti. Ako kuvate kukuruz u običnoj šerpi, to će trajati oko dva sata.

kukuruz

Shutterstock

 

Kuvanje za 15 minuta

Ali vreme kuvanja možete da skratite uz dodavanje jednog sastojka iz frižidera. Biće vam potrebno samo 15 minuta da omekša, a ukus će biti lepši i zrna mekana i sočna.

Sastojci:

6 klipa kukuruza

200 ml mleka

50 g putera

Priprema:

U šerpu poređajte kukuruz i sipajte vodu. Kada provri, sipajte mleko i stavite puter. Kuvajte oko 15 minuta. Još jedna kulinarska tajna koju vam otkrivamo je da ne stavljate so u kukuruz pre i za vreme kuvanja, zato što će zrna biti tvrda. Soli se neposredno pre serviranja, ako tako volite.

Bonus video:

Komentari (0)
Loading