Ovako se pravilno zaliva cveće tokom vrućina: Svi prave istu grešku, a evo kako će opstati

Tatjana Badarević Vesti 13.07.2024 16:01 0

Ova šteta je slična opekotinama na našoj koži kada provodimo previše vremena napolju bez zaštite.

zalivanje

Shutterstock

 

Leto je stiglo, a s njim i potreba da svojoj bašti posvetite dodatnu pažnju. Ako se prvi put ove sezone bavite vrtlarstvom, važno je da proverite radite li sve ispravno, jer opstanak vaših biljaka zavisi od toga. Iskusni vrtlar je na društvenim mrežama podelio korisne savete kako bi upozorio na čestu grešku prilikom zalivanja biljaka tokom vrućih dana.

Poznat pod imenom @garden2table.australia, ovaj stručnjak je svojim pratiocima pokazao pravilnu tehniku u videu koji je postao viralan i prikupio više od 24.000 lajkova. Upozorio je da se izbegava prskanje vode direktno na lišće biljaka, jer to može dovesti do "opekotina lišća od sunca". 

 

@samuelshome I learnt this watering tip the hard way ☀️💦🌱 #urbangarden #water #sun #urbangardening #fyp #foryou ♬ Dance with Me - Ika

 

Sunčane opekotine na biljkama nastaju kada su previše izložene suncu. Kapljice vode mogu delovati kao mala ogledalca, fokusirajući sunčeve zrake na list i uzrokujući intenzivnu svetlost i toplotu koja može oštetiti ili uništiti ćelije lista, što rezultira smeđom ili žutom bojom.

Ova šteta je slična opekotinama na našoj koži kada provodimo previše vremena na suncu bez zaštite, posebno ako zalivamo biljke tokom najtoplijeg dela dana.

Kako bi se smanjio rizik, savetuje se zalivanje zemlje oko biljaka. "Zalijavjte tlo, a ne lišće, kako biste izbegli sunčane opekotine", preporučuje vrtlar.

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading