Ako ste nešto poput nas, sigurno volite da s vremena na vreme uživate u hrani iz restorana.
Bez obzira da li neumorno pretražujete meni danima unapred ili spontano odlučujete šta ćete da naručite, jasno je da je gledanje u jelovnika ponekad jednako uzbudljivo kao i hrana koju ste naručili.
Međutim, svetski poznati kuvar, Gordon Remzi, upozorio je na stavke koje nikada ne bi trebalo da naručite kada jedete u restoranu.
Kuvar je za Daily Mail podelio neke bisere mudrosti koje je naučio tokom decenija rada u restoranskoj industriji.
Gordon, koji je nagrađen sa ukupno 17 Mišelinovih zvezdica, otkrio je tri zlatna pravila kojih se gosti uvek moraju pridržavati ako žele da izvuku maksimum iz svog iskustva.
Na prvom mestu je oprez prema svakom restoranu koji se ,,sumnjivo hvali" kvalitetom svoje hrane.
Siguran sam da smo svi to videli: restorani koji tvrde da imaju „čuvene hamburgere“ ili „najbolji pomfrit u zemlji“ bez mnogo dokaza koji bi potkrepili te tvrdnje.
Svako ko voli dobru čašu (ili flašu) vina, trebalo bi da posluša Gordonov sledeći savet.
Preporučio je da se traži lista „za smeće“ koja se sastoji od boca sa izgrebanim etiketama ili one koje se nisu dobro prodale.
Ako to uradite, možda ćete moći da nabavite bocu za najviše 30 dolara (oko 3.203 dinara).
A njegov treći i poslednji savet se fokusira na stvar koju ne bi trebalo da izaberete sa menija kada dođe konobar.
,,Specijalisti su tu da nestanu tokom cele večeri. Kada navedu 10 specijaliteta, oni nisu specijalni", istakao je on.
Nema sumnje da volimo sezonske posebne ponude, ali možda bolje da se držimo podalje dugačkih listi specijaliteta kako bismo mogli da dobijemo nešto zaista posebno.
Bonus video: