Ledena kafa na 3 načina: Napravite pravo osveženje iz udobnosti svog doma, sve što vam treba imate u kuhinji

Vesti 11.07.2024 11:32 0

Ako već niste probali, evo prilike da naučite kako da lako umutite kafu za tili čas...

kafa

Shutterstock

Kafa s ledom, ledena kafa ili ,,ajs kafa", omiljeno je letnje osveženje širom sveta. Stekla je posebnu popularnost tokom pandemije kovida, kada je svet uz pomoć TikTok-a saznao za kafu dalgona, poreklom iz Južne Koreje.

Dalgona je vrsta kafe koja se muti i u nju se potom dodaje led i mleko. Takođe se mogu dodati i razni prelivi i keksići. Sprema se vrlo lako i njen ukus je fenomenalan. 

kafa

Shutterstock

 

Ako već niste probali, evo prilike da naučite kako da lako umutite kafu sličnu dalgoni za tili čas. Nastavite da čitate kako biste naučili kako.

Mutilica za kafu

Možda najlakša metoda jeste metoda mućenja kafe mutilicom. Jednostavno uzmite čašu, u nju stavite kašičicu instant kafe, kašičicu šećera (možete i malo manje ako ne volite preslatku kafu), i kašičicu tople/vrele vode. Umućenu kafu prelijte preko mleka ili jednake razmere vode sa mlekom, i naravno dodajte dosta leda.

Cediljka za čaj

Ništa manje jednostavna je metoda sa cediljkom za čaj. Dodajte gorepomenute sastojke na tanjir, uzmite cediljku i počnite da mešate sastojke dok ne postignete željenu teksturu.

 

@ethanrodecoffee

Different ways to make whipped coffee ♬ original sound - Ethan Rode

 

Mešavinu potom prelijte preko mleka/vode i leda.

Plastična flaša

Ovo je možda najjednostavnija metoda. Sve što je potrebno jeste da u plastičnu flašu sipate kafu, šećer i vodu i dobro promućkate. Možda će vam biti potrebno više vremena ali ćete sigurno biti zadovoljni rezultatom, a takođe i činjenicom da ova metoda eliminiše nered. Kada završite mućkanje, otvorite flašu i sipajte kafu u čašu. Ne zaboravite da potom bacite flašu u reciklažu.  

 

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading