Možete da oštetite nameštaj: Soda bikarbona čisti skoro sve, ali za ovo ne smete nikako da je koristite

Vesti 10.07.2024 17:53 0

Često se u domaćinstvima upotrebljava za čišćenje, ali postoje neke stvari koje može da ošteti.

žena

Shutterstock

Soda bikarbona je veoma popularna kada je reč o prirodnom čišćenju kuće. Koristi se za čišćenje kuhinje, kupatila, nameštaja. Ima abrazivna svojstva, koja omogućavaju čišćenje predmeta bez ribanja. Takođe, njene mogućnosti izbeljivanja čine je efikasnim sredstvom za skidanje fleka na mnogim površinama.

Za ove predmete je ne koristite

Uprkos svojoj delotvornosti, sodu bikarbonu ne smete da koristite za čišćenje ogledala, prozora i drugih staklenih površina. Ako pokušate da očistite ogledalo sodom bikarbonom, možete da ga oštetite. Kada se koristi na staklenim površinama, poput prozora i ogledala, soda bikarbona trljanjem može da ih izgrebe. Ogrebotine mogu u početku biti skoro neprimetne, ali vremenom mogu postati izraženije, jer se prljavština zaglavi u ogrebotinama, ostavljajući ogledalo trajno prljavim. Pored toga, sodu bikarbonu ne koristite za čišćenje drveta, mermera i keramike.

žena

Shutterstock

 

Šta da koristite umesto sode bikarbone

Čime onda da oribate ogledala? Upotrebite sirće, koje će učiniti da zablistaju. Isto kao i prozori, stakleni stolovi. Pomešajte pola šoljice bijelog sirćeta, pola šoljice vode i 1 kašiku kukuruznog skroba u flašici sa raspršivačem. Poprskajte staklenu površinu, obrišite čistim papirnim ubrusom ili krpom i zablistaće.

Bonus video:

 

@najzena.rs Razvodi se zavodnik iz telenovela kojeg su žene obožavale! #najžena #žena #fy #fyp #foryou #viral #viralvideo #viraltiktok #divorce #tv ♬ original sound - Najzena.rs

 

Komentari (0)
Loading