Ovako ćete najlakše ispohovati tikvice: Najjednostavniji recept za koji će vam biti žao što ga niste znali ranije

Slobodanka Ćorić Vesti 08.07.2024 16:30 0

Poslužite ih tople kao odličan prilog uz bilo koje jelo ili kao ukusan lagani obrok

pljeskavice od tikvica

Shutterstock

Da biste pripremili ovo ukusno jelo, prvo operite tikvice i isecite ih na tanke kolutove. Zatim ih umočite u umućena jaja, pa uvaljajte u brašno i prezle. Ovo će tikvicama dati hrskavu spoljašnjost i fantastičan ukus.

Zagrejte tiganj sa malo ulja na srednje jakoj vatri. Kad se ulje zagreje, stavite tikvice u tiganj i pržite ih sa obe strane dok ne postanu zlatno smeđe i hrskave.

Kada su tikvice gotove, izvadite ih na papirni ubrus da upije višak ulja. Pohovane tikvice poslužite tople kao odličan prilog uz bilo koje jelo ili kao ukusan lagani obrok.

Komentari (0)
Loading