Ovako ćete ublažiti bolne žuljeve: Primenite ove prirodne sastojke i nosite letnje sandale bez muke i problema

Tatjana Badarević Vesti 06.07.2024 12:01 0

Aloe vera ima protviupalno dejstvo koje ublažava crvenilo i oteklinu, a osim toga hidrira kožu što pospešuje brže zaceljivanje.

sandale

Shutterstock

 

 

Žuljevi su nezaobilazni pratioci vrućih letnjih dana i sandala. Bolne mehuriće nije preporučljivo probušiti zato što se mogu inficirati, pa su puno bolji odabir lekovi iz prirode.

Jabukovo sirće ima antibakterijska svojstva i sprečava infekcije kad žulj pukne. Budući da pecka, najbolje je naneti ga na vatu i koristiti ga kao kupku pomešanu s vodom.

sirće

Shutterstock

 

 

Aloe vera ima protivupalno svojstvo koje ublažava crvenilo i oteklinu. Osim toga hidrira kožu, što pospešuje brže zacelljivanje, a dovoljno je samo malo soka od aloe vere naneti na vatu i natapkati na žulj.

Postupak možete ponoviti svaki dan sve dok žulj ne zaceli.

Crni i zeleni čaj takođe imaju protivupano delovanje i umiruju oteklinu. Najbolje je ohlađene vrećice čaja staviti na žuljeve i ostaviti da deluju deset minuta. Postupak se ponavlja od tri do četiri puta na dan.

crni čaj

Shutterstock

 

 

Nezaobilazna je i gospina trava ili kantarionovo ulje, koje pomaže u bržem obnavljanju kože. Dovoljno ga je nanijeti ga na kožu, omotati zavojem i ostaviti tijekom noći, prenosi 24sata.hr.

Bonus video:

 

@najzena.rs "Tiršova nam je druga kuća": Marija je rodila zdravo dete, a onda je saznala strašnu dijagnozu! #najžena #fypシ #fypシ゚viral #žena ♬ original sound - Najzena.rs

 

 

Komentari (0)
Loading