Ne dirajte rukama: Evo kako da pravilno pokupite komade stakla, izbegnite posekotine

Vesti 21.06.2024 15:27 0

Evo šta su rekli stručnjaci za čišćenje...

staklo

Shutterstock

Zamislite ovo: sedite za kuhinjskim stolom i uživate u koktelu pre večere sa prijateljima. To je savršena prilika da poslužite piće u novim čašama - sve dok jedna od ne padne sa stola i ne razbije se. Sada je vaš pod prekriven lepljivim pićem i komadima stakla. Za kojim instrumentom za čišćenje treba posegnuti?

Ako je vaš prvi instinkt bio da uhvatite usisivač, nastavite da čitate. Postoje neke važne stvari koje treba znati o korišćenju usisivača za čišćenje stakla.

Evo šta su rekli stručnjaci za čišćenje.

Može li usisivač da pomogne?

Kori Henkins, izvršni direktor House of Vacuums sa sedištem u Severnoj Karolini, kompanije koja prodaje, servisira i popravlja mašine, kaže da odgovor može biti i ,,da" i ,,ne".

Usisivač

Shutterstock

 

„Treba da koristite lopaticu i metlu, ili nešto što može da da pomete staklo. Morate da pokupite velike komade i sa tepiha“, kaže on. „Uvek kažem da je najbolje usisati sitne komadiće stakla koji se razbiju na milione komadića, koji mogu prodreti kroz vašu kožu dok hodate." 

Drugim rečima, nemojte uzeti usisivač dok ne poupite veće komade stakla.

Drugi načini uklanjanja stakla

Ako ne želite da rizikujete da oštetite svoj usisivač, možete ukloniti staklo drugim alatima. Kanta za smeće i metla su uvek pouzdani, kao i upotreba mokrih ubrusa da pokupite sitne komade stakla. Možete čak i da pokupite komadiće stakla parčetom hleba.

„Usisivače koristimo samo za čišćenje stakla i drugih oštrih ostataka i materijala“, kaže Dela Gomasi iz kompanije MaidForYou. „Usisivači su namenjeni za prikupljanje velikih ostataka na građevinskim i industrijskim gradilištima.“

Mere predostrožnosti za usisavanje razbijenog stakla

Pre nego što počnete da uklanjate velike komade, neophodno je da stavite par zaštitnih rukavica na ruke, čak i ako koristite klešta ili druge alate za hvatanje komada. Komadi stakla su varljivo oštri i može izazvati ozbiljne posekotine, objašnjava Real Simple.

 

Bonus video:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading