Baka Jela pored paradajza uvek zakopa ovo: Za mesec dana stižu sjajni plodovi

Slobodanka Ćorić Vesti 19.06.2024 22:05 0

Zakopajte ovaj jednostavan sastojak koji će vašem vrtu doneti obilje zdravih plodova za samo mesec dana.

paradajz

Shutterstock

Baštovani širom sveta znaju da je ključ uspešnog uzgoja paradajza u pažljivoj pripremi zemljišta. Pre nego što posadite prve sadnice, važno je zakopati jedan sastojak koji će obezbediti zdrav razvoj biljaka i bogatstvo plodova. Taj tajni sastojak je – riblja glava.

Dodavanje ribljih glava u zemlju pre sadnje paradajza je starinska tehnika koja ima dugu tradiciju. Ovaj prirodni izvor hranljivih materija bogat je fosforom, koji je ključan za razvoj korena i cvetanja biljke. Fosfor takođe podstiče formiranje zdravih i obilnih plodova paradajza.

Kako biste iskoristili ovu tehniku, potrebno je da zakopate riblje glave oko 10-15 cm ispod nivoa zemlje na mestu gde planirate da posadite paradajz. Zatim, preko ribljih glava dodajte sloj zemlje pre nego što stavite sadnicu. Ovaj korak omogućava da se hranljive materije iz ribljih glava polako otpuštaju tokom rasta biljke, pružajući stalnu podršku njenom zdravlju i produktivnosti.

Nakon što sadnica paradajza krene sa rastom, primetićete da biljke imaju snažniji korenov sistem i bujno zelenilo. Za samo mesec dana, očekujte da vaši paradajzi počnu da razvijaju plodove punog ukusa i bogatstva. Ova jednostavna tehnika ne samo da poboljšava kvalitet i količinu vašeg uroda, već čini da uzgoj paradajza postane istinski zadovoljstvo.

Uz malo truda i pravilnu pripremu, vaša bašta će biti bogata sočnim i zdravim paradajzima koji će vas obradovati tokom cele sezone.

Tagovi: #paradajz
Komentari (0)
Loading