Pirinač se više neće lepiti za dno šerpe: Kuvarica kaže da uvek doda ovaj sastojak i zrna budu rastresita

Vesti 18.06.2024 16:03 0

Ako vam kuvanje pirinča ne ide od ruke, sledeći put primenite trik poznate kuvarice i biće savršen.

pirinač

Shutterstock

Za uspešnu pripremu jela, treba znati određene kulinarske trikove koji pomažu da jelo uspe i bude ukusnije. Da bi pirinač bio savršen, a ne slepljen i tvrd ili gnjecav, primenite trik poznate kuvarice sa Instagrama Jelene Kosmanović.

Odnos vode i pirinča

Prilikom kuvanja pirinač često postane lepljiv ili se prekuva, a ume i da se zalepi za dno šerpe. Zato jelo može da bude lošijeg kvaliteta i ukusa. Za savršeno pripremljen pirinač, odnos vode i pirinča treba da bude tri prema jedan, što podrazumeva da na jednu šolju pirinča treba da sipate tri šolje vode.

Da se ne bi slepio

Veoma efikasan trik podelila je i Jelena Kocmanović, autorka Instagram stranice „Naš dan svaki dan“, koja objavljuje recepte za razna jela i slatkiše. Ona je otkrila koji sastojak uvek stavi kako bi pirinač bio savršeno skuvan i da se ne bi zalepio za dno šerpe. ,,Ukoliko prilikom kuvanja pirinča dodate nekoliko kapi limunovog soka, pirinač se neće lepiti i biće rastresit’’, kaže ona.

 

 

Zato, ako vam kuvanje pirinča do sada nije uspevalo, sledeći put iskoristite Jelenin trik i budite sigurni da će dobro ispasti. Biće vazdušast i neće se zalepiti za dno šerpe.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading