Kuvar otkrio tajnu: Evo koliko jaja treba staviti u smesu za palačinke da bi bile tanke i mekane

Vesti 06.06.2024 21:01 0

Jedan od najčešćih problema kod pripreme palačinki je taj što ne budu mekane. Tajna je u količini jaja.

palačinke

Shutterstock

Palačinke nije teško pripremiti, potrebno je samo nekoliko sastojaka i malo vremena, ali mnogima ne uspeju. Ili budu gnjecave, ili žilave, ili debele. Da bi palačinke bile tanke i mekane, najvažnije je kako napravite smesu. Tajne savršenih palačinki otkrio nam je kuvar.

Koliko jaja staviti?

Jedan od najbitnijih sastojaka palačinki su jaja. Treba voditi računa o tome koliko komada ide na količinu smese koju želite da napravite. Početnici u kuvanju misle da će palačinke biti lepše ako stave više jaja. Međutim, tako će biti žilave kada se ispeku. Kuvar nam je otkrio tačan broj jaja. Na svakih 500 ml mleka stavite 2 jaja, to je idealna količina. Na taj način ćete napraviti savršenu smesu za palačinke.

palačinke

Shutterstock

 

Koliko brašna ide?

Ako želite mekane i tanke palačinke, morate da pazite na količinu brašna koju dodajete u smesu. Na primer, ako stavljate 2 jaja i 500 ml mleka, onda dodajte 300 grama brašna. Brašno obavezno prosejte, jer će tako palačinke biti vazdušaste i meke.

Dodajte sodu bikarbonu

Upotrebite sodu bikarbonu koja će vam pomoći da ispečene palačinke budu mekane. Ali nemojte preterati, biće dovoljno i pola kašičice. Ako koristite sodu bikarbonu u receptu za palačinke, obavezno je prosejte zajedno sa brašnom pre nego što dodate ostale sastojke.

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading