Izbegnite buđ na kiselim krastavcima: Evo koliko mogu da traju u frižideru kada se jednom otvore, budite oprezni

Izvor: Ana Klikovac Vesti 08.06.2024 08:43 0

Evo na šta treba da pazimo da kiseli krastavci ne postanu buđavi...

krastavci

Shutterstock

Krastavci, nakon što se stave u teglu, potopljeni u marinadi sa malo soli, dobijaju savršen ukus nakon otprilike tri dana.

S druge strane, kiseli krastavci dobijaju odgovarajuće kvalitete nakon otprilike 3-4 nedelje. Kao i svako jelo, krastavci se nakon nekog vremena mogu pokvariti. Ovo se može desiti, između ostalog zbog grešaka koje smo napravili u njihovoj pripremi.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

Ponekad krastavci izgledaju dobro, ali kada otvorite teglu, osećate neprijatan miris. Ovo je znak da krastavci nisu za konzumaciju.

Evo šta još treba da znate:

krastavac

Shutterstock

 

Još jedan znak da su vam krastavci pokvareni je boja. Ako je na njima siva prevlaka ili tamnozelena ili belo-plava, krastavac definitivno nije pogodan za konzumaciju. To je otrovna buđ koja bi, ako ostavimo krastavce na u tegli, mogla da naraste prilično velika.

Kako izbeći buđ na krastavcima?

Evo na šta treba da pazimo da kiseli krastavci ne postanu buđavi. Pre svega, tegla mora biti pažljivo zatvorena - tako da u nju ne može ući vazduh.

Sve dok se kiseli krastavci drže hladni, mogu da izdrže više od 75 dana u frižideru", kaže ekspert Edi Andre za Eating Well. Nakon otvaranja, sve kisele krastavčiće treba čuvati u frižideru, potopljene u marinadi, da bi održale svežinu najmanje do tri meseci.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)