Kako vratiti sjaj parketu: U vodu za brisanje dodajte malo ovog sredstva, izgrebani pod će biti kao nov!

Vesti 26.05.2024 17:00 0

Vremenom se parket izgrebe i ne izgleda lepo koliko god da ga glancate. Pronašli smo odlično rešenje.

parket

Shutterstock

Izgreban parket ne ostavlja dobar utisak i čini da cela kuća deluje zapušteno i staro. Koliko god da ga brišete raznim sredstvima za sjaj, efekat će biti isti. Ali postoji lako rešenje koje je uz to i jeftino. Nema potrebe da zovete majstore i plaćate hoblovanje i lakiranje parketa. Možete i sami da vratite parketu sjaj, za malo para.

Napravite sredstvo za brisanje

Da biste popravili ogrebotine na parketu, potreban vam je samo omekšivač za veš koji sigurno imate u kupatilu. Sipajte u kofu sa vodom kojom ćete brisati parket, dva čepa omekšivača za veš. Izmešajte da se omekšivač istopi, pa natopite čistu krpu za pod. Obrišite prvo mesta na parketu gde ima ogrebotina. Zatim i ostatak parketa prebrišite ovom mirišljavom vodom. Kada se parket osuši, ogrebotine će nestati, a parket će zablistati kao da je juče postavljen. Na isti način možete da prebrišete i laminat, takođe će dobiti sjaj.

parket

Shutterstock

 

Obrišite i PVC stolariju

Za čišćenje stolarije od PVC-a takođe možete da upotrebite omekšivač. Sipajte u flašu od jedan litar 200 ml omekšivača za veš i ostatak napunite do vrha vodom. Promućkajte dobro da se omekšivač sjedini sa vodom pa obrišite sva vrata i prozore. Cela kuća će zablistati, a i mirisaće fantastično!

Komentari (0)
Loading