Baka Olga otkrila tajnu savršene pite: Obavezno stavi ovaj preliv, pa je uvek sočna i mekana, lepša nego iz pekare!

Vesna Vukadinović Vesti 26.05.2024 10:40 0

Ako želite da napravite pitu kao iskusna domaćica, primenite tajnu baka Olge.

pita

Shutterstock

Skoro da nema kuće u kojoj se ne prave pite, bilo da su slane ili slatke. Mogu da se jedu za doručak, kao predjelo za ručak, za večeru, a odlična su i užina ako preostane nešto za sutradan.

Ali sigurno ste primetili razliku između pite koju napravite sami i one koju napravi neka baka? To je zato što one najčešće koriste jedan preliv, od kojeg svaka pita bude lepša i vazdušastija.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

Dajemo vam recept za univerzalan preliv, koji se koristi za sve vrste pita. Otkrila nam ga je baka Olga. Stavljajte ga i u slane i u slatke pite od gotovih kora i oduševićete se rezultatom.

pita

Shutterstock

 

Sastojci:

1 suvi kvasac

2 šolje mleka

1 šolja ulja

7 kašika brašna

so ili šećer (u zavisnosti od toga da li pravite slatku ili slanu pitu)

Piprema:

Sve sastojke pomešajte u činiji, dobro ih sjedinite. Svaku koru premažite prvo ovom smesom, pa je nafilujte na uobičajen način pripremljenim filom koji ide po vašem receptu. Ostatak preliva sipajte preko gotove pite i ostavite da pre pečenja odstoji 1,5 sat. Kada je ispečete, biće sočna i vazdušasta.

Komentari (0)