U jednoj šolji (240 ml) bademovog mleka ima 40 kalorija, 24 odsto neophodne dnevne količine kalcijuma, dobar je izvor vitamina E, ali malo proteina. Ipak, ono je odlična zamena za kravlje mleko tokom posta, a odlično ide u kafu, kao u posne kolače. Napravićete ga bez imalo muke.
Sastojci:
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja
200 g sirovih badema
1 l hladne vode

Shutterstock
Priprema:
Bademe prelijte toplom vodom da ih prekrije i ostavite da stoje poklopljeni 6-12 sati. Procedite i stavite bademe u blender. Sipajte vodu i iseckajte ih, a zatim uključite blender na najslabiju brzinu i blendirajte 1-2 minuta. Gotovo je kada dobijete kompaktnu smesu. Sipajte mleko kroz cediljku u staklenu flašu, a pulpu badema koja ostane bacite. Dobićete oko jedan litar bademovog mleka i odmah možete da ga pijete.
Bonus video:
Možda vas zanima…
