Tajni sastojak za savršen bećarac: Recept koji ćete obožavati, gotov za manje od 30 minuta

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 24.05.2024 11:49 0

Ovo jednostavno, ali ukusno jelo pravi se brzo i lako, a postoji jedan ključni sastojak koji ga čini savršenim

sataraš

Printscreen/Youtube

Bećarac je jedno od onih tradicionalnih jela koje nas podseća na kuhinje naših baka i vreme provedeno u porodičnom domu. Ovo jednostavno, ali ukusno jelo pravi se brzo i lako, a postoji jedan ključni sastojak koji ga čini savršenim – slanina. Otkrijte kako da pripremite najbolji bećarac za manje od 30 minuta koristeći ovaj tajni sastojak.

Sastojci:

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

200 g slanine

2 veće glavice crnog luka
2 zelene paprike
2 crvene paprike
4 sveža paradajza ili 400 g konzervisanog paradajza
2-3 čena belog luka
2 kašike ulja
So i biber po ukusu
Sveža peršun ili mirođija za dekoraciju

Priprema:

Priprema sastojaka: Slaninu isecite na tanke trakice ili kockice. Crni luk očistite i isecite na sitne kockice. Paprike očistite od semenki i isecite na trakice. Paradajz oljuštite i isecite na kockice (ako koristite svež paradajz).

Prženje slanine: U većem tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi. Dodajte iseckanu slaninu i pržite dok ne postane hrskava i pusti masnoću. Slanina daje bećarcu poseban ukus i aromu koja će obogatiti ovo jelo.

Dodavanje povrća: U tiganj sa slaninom dodajte iseckan crni luk i pržite dok ne postane staklast. Zatim dodajte paprike i beli luk, te nastavite pržiti dok povrće ne omekša, otprilike 5-7 minuta.

Paradajz: Dodajte iseckan paradajz ili konzervirani paradajz. Promešajte i kuvajte na srednjoj temperaturi dok se svi sastojci ne sjedine i paradajz pusti sok, otprilike 10-15 minuta. Po potrebi dodajte malo vode ako želite više safta.

Začini: Posolite i pobiberite po ukusu. Ako volite pikantniji bećarac, možete dodati i malo ljute paprike.

Finalizacija: Nakon što su svi sastojci dobro kuvani i sjedinjeni, sklonite tiganj sa šporeta. Bećarac pospite svežim, sitno seckanim peršunom ili mirođijom za dodatnu svežinu i aromu.

Posluživanje:

Bećarac poslužite topao, uz svež hleb ili proju. Odlično se slaže sa komadom sira ili kiselim mlekom. Ovo ukusno jelo može biti glavno jelo ili prilog, a njegova priprema od samo 30 minuta čini ga idealnim za brze i ukusne obroke.

Uživajte u savršenom bećarcu sa hrskavom slaninom koja daje posebnu notu ovom tradicionalnom jelu. Brzo, jednostavno i neverovatno ukusno – ovaj recept će sigurno postati jedan od vaših omiljenih.

Komentari (0)