Neprijatan miris u mašini za sudove: Jedan neobičan proizvod će ga odmah ukloniti i sve dezinfikovati

Vesti 14.05.2024 16:33 0

U mašini za sudove može da se pojavi neprijatan miris koji ćete lako ukloniti pomoću ovog trika.

mašina

Shutterstock

Jedan proizvod, koji nikada ne biste upotrebili za čišćenje bele tehnike ili posuđa, može da efikasno da očisti mašinu za sudove, tako što će je dezinfikovati i ukloniti neprijatan miris.

Kako ukloniti neprijatan miris

Jednu tabletu za čišćenje zubne proteze stavite na dno mašine, tamo gde se nalazi filter. Aktivni sastojci tablete su limunska kiselina i natrijum bikarbonat. Voda koja stoji na dnu mašine za sudove može postati posle nekog vremena smrdljiva. Dodacanjem te tablete ćete dezinfikovati filtere i mašinu i osvežiti ih. Ovaj trik koristite jednom nedeljno, tako ćete sigurno sprečiti stvaranje neprijatnog mirisa.

mašina

Shutterstock

 

Možete da očistite i wc šolju

Stavite jednu tabletu u wc šolju i ostavite da stoji preko noći. Važno je da niko noću ne ide u toalet i ne pušta vodu. Sutradan ujutru pustite vodu. Toaletna šolja će biti čista i dezinfikovana.

Skinite fleke sa posuđa

Tablete za proteze takođe se koriste za uklanjanje fleka od čaja i kafe na šoljama. Jednostavno napunite šolju toplom vodom pa ubacite jednu tabletu. Ostavite pola sata, pa operite šolju. Biće čista i sjajna, kao da je nova! Na isti način tabletom za čišćenje zubne proteze možete da očistite masne tiganje i šerpe i uklonite zagorelu hranu.

Komentari (0)
Loading