Ne bacajte konzerve: Jednostavno ih zatvorite i sačuvajte hranu, evo i kako

Vesti 04.05.2024 18:03 0

Sada će vaša hrana biti sačuvana od spoljnih uticaja...

Ne bacajte konzerve: Jednostavno ih zatvorite i sačuvajte hranu, evo i kako

Shutterstock

Konzerve su posebna muka. Istina je da su pogodne za dugoročno čuvanje namirnica, ali kada se jednom otvore gotovo ih je nemoguće ponovo zatvoriti. 

Međutim, mi smo ipak pronašli način. Kako se obično ispostavi, zatvaranje otvorene konzerve je zapravo vrlo jednostavno. U tekstu koji sledi čemo vam i pokazati kako.

Nikad lakše

Ako imate otvorenu konzervu i pitate se kako da je ponovo zatvorite i sačuvate hranu u njoj, na pravom ste mestu. Neće vam biti potrebni nikakvi posebni uređaju, niti predmeti iz kuhinje.

Pogledajte ovu jednostavnu metodu:

 

@ivakaksa Obožavam ovakve hackove 😊 ovo mi je jedan od dražih #hack #hacklife #tipsandtricks ♬ original sound - Iva Kakša

 

Kao što ste imali priliku da vidite iz priloženog video snimka, da biste zatvorili konzervu potrebno je da okrenete metalni deo kojim ste otvorili konzervu i da ga zaglavite ispod ivice ambalaže. Sada će vaša hrana biti sačuvana od spoljnih uticaja.

Ipak, nije preporučljivo da hrana dugo stoji u konzervi jer se hrana brzo pokvari kada se ambalaža otvori, već je bolje i sigurnije da je što pre prebacite u teglu ili činiju.

 

Bonus video:

 

 

Komentari (0)
Loading