Savet roštilj majstora: Za ukusnije ćevape i pljeskavice, u mleveno meso stavite trunku ovog sastojka

Vesna Vukadinović Vesti 29.04.2024 13:23 0

Ćevapi i pljeskavice su neizostavni kada se pravi prvomajski roštilj. Evo kako da budu savršenog ukusa.

ćevapi

Shutterstock

Od mlevenog mesa se prave pljeskavice i ćevapi uz dodatak začina. Ali ono može prilikom prženja da pusti vodu, pa postoji opasnost da ovi specijaliteti sa roštilja budu suvi i manje ukusni.

Kako bi to sprečili, roštilj majstori koriste jedan trik. U mleveno meso prilikom mešanja sa začinima stave malo sode bikarbone. Treba staviti na jedan kilogram mlevenog mesa jednu kašičicu sode bikarbone, zajedno sa ostalim začinima (so, biber, crni luk, mešavina biljnih začina).

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

pljeskavice

Shutterstock

 

Zahvaljujući sodi bikarboni, ćevapi i pljeskavice će brže biti gotovi, neće pustiti mnogo vode prilikom pečenja, a meso će ostati sočno i meko.

Komentari (0)