Bliži se Međunarodni praznik rada, a neradne dane za ovaj praznik mnogi će iskoristiti da "pobegnu" u prirodno okruženje i u prijatnom društvu uživaju uz roštilj.
Nakon prijatnog dana i ukusnog roštilja, sledi ne toliko primamljiv posao čišćenja roštilja. Stoga su korisni saveti pomoću kojih ćete lako očistiti rešetku roštlilja i otkloniti masnoće i neprijatne mirise i spremiti roštilj za sledeće druženje.
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Postoji nekoliko laganih trikova uz koje ćete brzo očistiti roštilj.
Sirće i crveni luk
Za čišćenje električnih roštilja najbolje rešenje je upotreba sirćeta i crvenog luka. Prvo zagrejte roštilj i pošpricajte ga belim sirćetom kako bi se masnoće što brže rastvorile. Nakon čega ćete lukom otkloniti masnoće, tako što ćete polovinom luka očistiti rešetku. Takođe, zgužvanom alumijniskom folijom očistite rešetku, a na kraju isperite vodom.
Sirće i voda
Roštilj ćete vrlo lako očistiti i sa alkoholnim sirćetom. Pomešajte vodu s sirćetom u jednakoj meri, a potom stavite rešetku u vreću za smeće i dodajte mešavinu vode i sirćeta. Rešetku roštilja ostavite u vreći da odstoji preko noći kako bi se masnoće razgradile. Ne zaboravite sutradan rešetku da operete vodom.
Soda bikarbona
Soda bikarbona je saveznik u svakom čišćenju, pa će biti od pomoći i za roštilj. Jednostavno uzmite sodu bikarbonu pomešajte je s vodom u meri jedan na prema tri, potom sunđerom i mešavinom sode bikarbone i vode čistite rešetku.