Ne bacajte stare majice: Dajte im nov život uz pomoć 7 genijalnih saveta, uspevaju svima

Vesti 24.04.2024 18:44 0

Ovo je fantastičan način da ponovo upotrebite stare majice, dukseve i sportske dresove...

majica

Shutterstock

Bilo da se radi o majici sa fakulteta, majici sa koncerta Tejlor Svift ili o besplatnom poklonu koji ste dobili na događaju pre nekoliko godina, verovatno imate bar nekoliko starih majica u komodi ili na vrhu svog ormara.

Ali to ne znači da ih se morate otarasiti. Možete lako da ih iskoristite, dajući im novi život i čuvajući ih podalje od deponija. 

majica

Shutterstock

 

Evo sedam načina da upotrebite stare majice:

Pretvorite ih u krpe za čišćenje

Prestanite da trošite novac na ubruse i počnite da koristite stare majice kao krpe za čišćenje. Ovo je jedan od omiljenih načina Šivon Alvarez Borland za obnavljanje starih majica. Stručnjakinja i blogerka kaže: „Predlažem da stare majice isečete na kvadrate ili trake da biste napravili krpe za čišćenje koje se mogu ponovo koristiti. Kako se majice obično prave od pamuka, postaju mekane i upijajuće krpe, koje su savršene za brisanje prašine, brisanje površina i čišćenje prosutih stvari po kući.

Pretvorite ih u torbe za pijacu

Vreće za višekratnu upotrebu koje se prodaju u supermarketu nisu baš jeftine. Ali vi  sami možete napraviti torbe od majica. Pa zašto ne isečete vrhove oštrim makazama i uštedite sebi nekoliko dinara? „Jednostavno odrežite rukave i dekolte, a zatim zatvorite donji rub kako biste stvorili oblik torbe bez šavova“, kaže Alvarez Borland.

„Dodajte ručke napravljene od dodatne tkanine ili čvrste trake, i to je sve! Imate torbu za višekratnu upotrebu, savršenu za kupovinu namirnica, obavljanje zadataka ili nošenje knjiga i osnovnih stvari.”

Napravite jastuk

Imate li majicu hladnih boja ili šara? Isecite je na kvadrat i zašijte tri strane zajedno. Zatim zašijte rajfešlus ili dugmad na četvrtu stranu. Stavite jastuk unutra ili ga napunite pamukom do željenog nivoa čvrstoće i paperja. Ovo je fantastičan način da ponovo upotrebite stare majice, dukseve i sportske dresove.

Napravite novu majicu

Imate li staru majicu koju biste voleli da nosite, ali možda ima rupu ili mrlju? To ne znači da ne možete da je nosite. Napravite V izrez ili skratite duge rukave, kako biste dobili majicu kratkih rukava. Možete i potpuno da odsečete rukave. Mogućnosti su beskonačne.

Napravite ukras za kosu

Jedan zabavan način na koji Alvarez Borland voli da ponovo koristi stare majice je pravljenje traka za kosu, posebno pletenih. Prema njenim rečima, sve što vam treba je stara majica, makaze i lenjir. Položite majicu ravno i isecite je horizontalno na trake širine otprilike jedan do dva inča.

„Nežno rastegnite svaku traku da biste napravili zaobljene ivice, olakšavajući pletenje“, savetuje ona. Zatim, čvrsto ispletite tri trake, baš kao što biste to uradili sa kosom. Pričvrstite kraj malim komadom tkanine ili kravatom za kosu. Umotajte pletenicu oko glave, a zatim zašijte ili zalepite krajeve da biste napravili traku za glavu Na kraju, otkinite višak tkanine.

Pretvorite je u pokrivač za kućne ljubimce

Meka, stara majica je fantastično ćebe za manju mačku ili psa. Stavite ga u krevet vašeg ljubimca kada je hladno. Pošto košulja nosi vaš miris, oni će želeti da se maze sa njom.

Koristite stare majice kao peškire za kosu

Standardni peškiri za kosu mogu biti grubi, a specijalni peškiri za kosu mogu biti skupi. Ali vaša stara majica je jednako upijajuća. Samo obavezno koristite čistu, pamučnu majicu. Ne želite da koristite poliester ili mešavinu poliestera, jer ta vlakna nisu toliko upijajuća i mogu biti gruba na kosi.

Kada izađete iz tuš kabine, koristite majicu da umotate kosu u turban nakon što istisnete višak vlage. Ostavite kosu podignutu nekoliko minuta, a zatim je skinite kao i svaki peškir za kosu, navodi Real Simple.

 

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading