Ovo je OBAVEZNA namirnica za svaku POSNU SLAVU: Otkrivamo vam TRI načina kako da napravite domaći MAJONEZ!

Najžena Vesti 19.12.2021 08:30 0

Posni majonez možete kupiti ali ga možete i sami napraviti, ako vam je potreban za pripremu jela za posne slave koje slede ili da obogatite hranu ako ste i sami na postu. Recept za posni majonez na tri načina

Ovo je OBAVEZNA namirnica za svaku POSNU SLAVU: Otkrivamo vam TRI načina kako da napravite domaći MAJONEZ!

Shutterstock

Posni majonez sa limunom

Potrebno je:

  • 6 ravnih kašika gustina,
  • 24 kašike vode,
  • 3 kašičice senfa,
  • 9 kašika ulja,
  • sok od 1/2 limuna,
  • biber,
  • so


Priprema:

6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna. Mutiti da sve bude kompaktno.

Dodati soli i bibera prema ukusu.

Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje jedan sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.

Posni majonez od sojinog mleka


Potrebno je:
  •  
  • 200 ml nezaslađenog sojinog mleka,
  • 300 ml ulja,
  • kašičica limunovog soka,
  • 2 kašičice jabukovog sirćeta,
  • kašičica senfa,
  • soli po ukusu


Priprema:

Polako mutite sojino mleko i dodajte lagano 150 ml ulja. Kada se mleko i ulje savršeno spoje, opet lagano dodajte jabukovo sirće, limunov sok i prstohvat soli, pa nastavite da mutite još minut, dva.

Sada dodajte senf i ostatak ulja i muti
 

Komentari (0)
Loading