Ana voli da sprema hranu, a sada je pripemila novogodišnji slatkiš i dala nam jasne instrukcije kako bismo njen recept napravili i u našoj kuhinji.
Recept Ane Ivanović
- Pratite ovaj neverovatni recept za „božićno drvce slatkiš“ korak po korak i javite mi da li ste uživali u njemu koliko i moja porodica i ja - napisala je Ana.
Sastojci:
- 300 g banana
- 160 ml bademovog mleka
- 100 g oljuštenog tahinija
- 2 kašičice soka od jabuke (jabukovače)
- 110 g meda (često ga smanjim, pošto su banane dovoljno slatke)
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile
- 240 g zobi
- 60 g blanširanog badema
- 2 kašičice prašaka za pecivo
- 1/2 kašičice soli
Uputstva:
Zagrejte rernu na 180C. Mešajte bananu, mleko, tahini, sok od jabuke, med i vaniliju dok ne postane veoma glatka smesa.
Dodajte preostale sastojke osim zobi i ručno umutite. U mikseru umutite zob dok ne postane brašno, dodajte u smesu i dobro izmešajte. Sipajte testo u željene oblike božićnih kolačića na pleh namazan puterom. Pecite oko 25 minuta, pa ostavite da odstoji i ohladi van rerne. Pospite ih šećerom u prahu i uživajte!