Položaj kreveta u spavaćoj sobi je važniji nego što mislite: Feng šui upozorava gde grešimo i šta treba da izbegavamo

Olja Jelić Vesti 26.03.2024 19:50 0

Spavaća soba je prostor u kojem provodimo veliki deo vremena, pa je važno da energija u njoj bude u balansu

spavaća soba

Shutterstock

Spavaća soba je prostor u kojem provodimo veliki deo vremena, pa je važno da energija u njoj bude u balansu. Krevet, kao simbol mira i odmora, igra ključnu ulogu u feng šuiju. Postavljanje kreveta može značajno uticati na energetsko stanje prostorije, ali i na aspekte poput ljubavi, odnosa, zdravlja i raspoloženja.

Ključna smernica feng šuija

Prema feng šuiju, krevet treba postaviti po principu komandne pozicije, što znači da bi trebalo da bude postavljen tako da možete videti vrata spavaće sobe dok ležite u njemu. Idealno je postaviti krevet dijagonalno od vrata, izbegavajući direktnu liniju sa njima. Ukoliko ovo nije moguće zbog veličine sobe ili njenog oblika, moguće je korigovati položaj kreveta postavljanjem ogledala koje će vam omogućiti da vidite odraz vrata dok ležite.

spavaća soba

Shutterstock

 

Postavljanje kreveta u odnosu na vrata i druge smernice

Pored komandne pozicije, važno je voditi računa o tome da vrata prilikom otvaranja ne dodiruju krevet, kao i izbegavati "položaj u kovčegu", odnosno postavljanje kreveta sa stopalima direktno prema vratima, piše "Sensa".

Uzglavlje uz čvrsti zid i prostor sa obe strane kreveta

Uzglavlje kreveta treba čvrsto nasloniti na zid radi pružanja podrške, izbegavajući postavljanje kreveta uz prozore. Takođe, važno je osigurati prostor sa obe strane kreveta, kako bi se omogućila ravnoteža i podrška za svakog partnera ili budućeg partnera.

Spavaća soba

Shutterstock

 

 

Izbegavajte grede i nagnute plafone

Za najbolji feng šui smeštaj, preporučuje se da prostor iznad kreveta bude bez greda i kosih plafona, kako bi se izbegao nepotreban pritisak.

Uzimajući u obzir ove smernice feng šuija prilikom postavljanja kreveta u spavaćoj sobi, možete stvoriti harmoničan prostor koji podržava blagostanje i pozitivnu energiju.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading