Džem od kajsija sa belom čokoladom je veoma retko pravljen kod nas, ali njegov ukus ostavlja bez daha. Za male pare napravite domaći džem kog će voleti svi ukućani.
Sastojci:
- 3 kg kajsija
- 600 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 100 g seckanih lešnika
Pročitajte još
Tufahije: Oreginalni stari RECEPT za jabuke punjene orasima
Ovo je "LEK" protiv vrućine: Posle prvog gutljaja ova LEDENA KAFA će vas ohladiti kao ŠPRICER
Domaći NUGAT krem: Sa samo DVA sastojka napravite vaš omiljeni namaz
Priprema:
Kajsije operite, izvadite koštice, pa ih sameljite u mašini za meso. Sipajte ih u šerpu, dodajte šećer, pa kuvajte na laganoj vatri. Džem je kuvan kada kroz njega prođete varjačom, a za njom u šerpi ostaje beli trag. Tada dodajte lomljenu belu čokoladu, seckane lešnike, promašajte i sklonite sa šporeta, pa sipajte u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na niskoj temperaturi. Zatvorite tegle, uvijte ih u stolnjak, pa ih ostavite da se lagano ohlade do sutra.