Džem od kajsija sa belom čokoladom je veoma retko pravljen kod nas, ali njegov ukus ostavlja bez daha. Za male pare napravite domaći džem kog će voleti svi ukućani.
Sastojci:
- 3 kg kajsija
- 600 g šećera
- 200 g bele čokolade
- 100 g seckanih lešnika
Pročitajte još
Tufahije: Oreginalni stari RECEPT za jabuke punjene orasima
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni
Ovo je "LEK" protiv vrućine: Posle prvog gutljaja ova LEDENA KAFA će vas ohladiti kao ŠPRICER
Domaći NUGAT krem: Sa samo DVA sastojka napravite vaš omiljeni namaz
Priprema:
Kajsije operite, izvadite koštice, pa ih sameljite u mašini za meso. Sipajte ih u šerpu, dodajte šećer, pa kuvajte na laganoj vatri. Džem je kuvan kada kroz njega prođete varjačom, a za njom u šerpi ostaje beli trag. Tada dodajte lomljenu belu čokoladu, seckane lešnike, promašajte i sklonite sa šporeta, pa sipajte u tegle koje ste prethodno zagrejali u rerni na niskoj temperaturi. Zatvorite tegle, uvijte ih u stolnjak, pa ih ostavite da se lagano ohlade do sutra.