Spasite se muke: Pre nego što otputujete, obavezno stavite metalni novac u zamrzivač

Vesti 11.04.2024 20:18 0

Da li ste primetili, da kada se vratite s puta, digitalni satovi u kući pokazuju pogrešno vreme? To nije slučajno.

frižider

Shutterstock

Ukoliko ste primetili da digitalni satovi u kući pokazuju pogrešno vreme kada se vratite kući s putovanja, to je dokaz da je nestajala struja. Ipak, da nema tih satova, ne biste ni znali da se to dogodilo.

Nestanak struje može da ima loše posledice na hranu koju čuvate u zamrzivaču. Ona je mogla da se odledi, a zatim ponovo zamrzne kada se struja vrati i friz počne da radi. Jednom odleđene pa zamrznute namirnice nije poželjno jesti, pa je zbog toga korisno da po povratku s putovanja znate da li je bilo promene u radu kućnih uređaja.

žena

Shutterstock

 

Postoji jedan genijalan trik koji će vam pomoći u tome. Pre odlaska na odmor, makar i na tri dana, zaledite plastičnu čašu sa vodom. Na vrh, na led koji se formirao, stavite jednu metalnu kovanicu i vratite čašu u zamrzivač. Ako po povratku s puta vidite da je kovanica pala na dno čaše, znaćete da je zamrzivač bio bez struje dovoljno dugo da se led iz čaše istopio. U tom slučaju ne treba da jedete hranu koja je bila u zamrzivaču, a mogla je da se pokvari odleđivanjem.

Komentari (0)
Loading