Najbolja marinada za piletinu: Tajna je u 1 sastojku koji meso čini još mekšim i sočnijim

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 11.04.2024 10:01 0

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno

Najbolja marinada za piletinu: Tajna je u 1 sastojku koji meso čini još mekšim i sočnijim

Printscreen/Youtube

Priprema belog mesa ne zahteva neko preterano kulinarsko umeće, a možete da ga pečete, kuvate, grilujete, pohujete, pržite…

Osim za glavno jelo, piletinu možete da služite u salatama, da pravite namaz od nje… Jedina mana belog mesa je ta da ako se ne pripremi kako treba, ono može da bude suvo i pomalo bezukusno.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

AJMOKAC SA SPANAĆEM I PILETINOM Rapsodija ukusa u svakom zalogaju, za ručak koji se pamti

img

NEODOLJIVI KOLAČ SA PISTAĆIMA Osvežavajući desert kao osmišljen za proleće, bićete oduševljeni

img

BAKLAVA ČIZKEJK Fenomenalna poslastica od koje će vam poći voda na usta, za sve prilike

Ako volite da jedete belo meso, onda vam predlažemo super trik profesionalnog kuvara J. Kendži Lopez-Alta. On u marinadu dodaje i majonez.

Majonez se obično koristi kao preliv za salate ili kao namaz za sendviče, ali njegova primena u kuhinji može da bude raznolika. Kada napravite marinadu za piletinu u nju dodajte istu količinu majoneza.

Najbolje bi bilo da belo meso marinirate ceo dan, ali ako nemate toliko vremena možete da držite meso u marinadi četiri sata. Majonez ne morate da koristite samo za belo meso, već za bilo koji deo pileta.

Kako marinada sa majonezom poboljšava ukus?

1. Marinada je uglavnom tečna i ne može lako da se „zalepi“ za meso. Ako dodate i majonez premazivanje marinade će biti mnogo lakše, a takođo sprečiće i da ona lako zagori.

2. Belo meso će biti sočnije i imaće lepu zlatnu boju. Proteini jaja u majonezu podstiču rumenu boju na spoljašnjoj strani piletine dok zadržavaju vlagu. Belo meso neće imati ukus majoneza.

Komentari (0)