Vreme je za veliko prolećno raspremanje: Ove stvari iz doma treba odmah da lete u smeće

Olja Jelić Vesti 05.04.2024 16:05 0

Alison Kartvrajt je profesionalna organizatorka iz Baltimora, koja je na TikToku podelila korisne savete za uklanjanje nereda

Alison Kartvrajt

Printscreen/TikTok

Proleće je u punom jeku, ali možda još uvek odlažete čišćenje doma. Alison Kartvrajt je profesionalna organizatorka iz Baltimora, koja je na TikToku podelila korisne savete za uklanjanje nereda.

U svojim videima često ističe tri stvari koje verovatno zagušuju vaš dom, a koje biste trebali da bacite. Na početku jednog od svojih videa objašnjava: "Kada kažem 'baciti', koristim taj izraz uopšteno. Stoga vas molim da donirate stvari koje se mogu donirati i reciklirate stvari koje se mogu reciklirati. Neke stvari jednostavno trebate da bacite, i to je u redu."

 

@wonderlandallys I can make a million of these, so let me know if you want a part two! #cleantok #glowup #organizedhome ♬ original sound - Allys (like Alice)

 

U prvom ona podstiče ljude da se oslobode starih kutija u kojima je došla elektronika, a koje samo zauzimaju prostor u ormarima,stare pošte i odeće koja im ne pristaje. Objasnila je: "Nije zdravo držati odeću u ormaru za koju znate da ne možete više da je nosite. Trebali biste imati odeću u kojoj se osećate dobro."

Taj video je izazvao preko 1800 komentara, a mnogi su gledaoci tražili da Alison napravi drugi deo.

U narednim videima Alison istražuje druge stvari u vašem domu koje možete da bacite, kao što su kozmetički proizvodi čiji je rok trajanja istekao. Naglašava i važnost bacanja hrane kojoj je istekao rok trajanja, istrošenih ili poderanih čarapa i donjeg veša, nepotrebnih kablova i viška hemijski.

Upozorava na jedan čest mit koji vodi u dodatni nered

Portal BuzzFeed je kontaktirao i saznao više o njenom pristupu kao profesionalnog organizatora. Alison im je objasnila svoj postupak, počevši sa prvim korakom: sređivanjem spavaće sobe. "Spavaća soba je ključna", rekla je za BuzzFeed. "Kada su vaš krevet i ormar pretrpani, to može negativno da utiče na vaše mentalno stanje."

 

 

Nakon što je spavaća soba sređena, sledi kuhinja. "Kuhinja je srce doma", objašnjava Alison. "To je mesto gde se obično svi okupljamo. Kada je kuhinja pretrpana i neuredna, može da izazove osećaj srama ili nelagode. Niko ne zaslužuje takav osećaj!"

Alison je upozorila na jedan čest mit koji vodi u dodatni nered. "Mnogi ljudi misle da moraju da kupe skupocene organizacijske proizvode da bi uredili svoj dom, ali to jednostavno nije istina. Društveni mediji često promovišu tu ideju, ali zapravo nije potrebno."

 

 

 

Kada se govori o profesionalnom organizovanju, Alison voli da razmišlja o tome kao o renoviranju doma, a ne samo o čišćenju. Umesto da se fokusira samo na održavanje, ideja je da se stvore nove sastave koji bolje odgovaraju vašem načinu života. "Ne trebate doslovno da rušite zidove kako biste to postigli", rekla je.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)
Loading