Čista kuća za 10 minuta! Evo šta u kući da oribate kad imate malo vremena, a izgledaće kao da ste glancali od poda do plafona

Vesti 30.10.2023 09:40 0

Otkrivamo vam šta možete da očistite dok grejete ručak, čekate vreme da odete po dete na trening ili dok razgovarate telefonom. Tako će vam životni prostor uvek biti uredan.

žena

Shutterstock

Osvežite prostor

Pospite malo sode bikarbone po tepisima ili stazama, garnituri za sedenje, krevetu u spavaćoj sobi i ostavite da odstoji. Zatim dobro usisajte. Soda bikarbona će upiti neprijatne mirise i cela kuća će zamirisati na čisto.

Pređite rolerom

Uzmite roler za čišćenje dlačica sa odela i kaputa i njime uklonite prašinu sa predmeta koje inače zapostavljate kada sređujete kuću. Na brzinu pređite njim preko abažura lampi, venecijanera, plišanih igrački i drugih predmeta koji su vam usput.

Pokupite dlake ljubimca

Stavite gumenu rukavicu koju koristite kada ribate kupatilo, pokvasite je i pređite rukom preko kreveta u spavaćoj sobi, nameštaja za sedenje u dnevnoj sobi i mesta na kojima vaš pas ili mačka provode najviše vremena. Tako ćete brzo pokupiti njihove dlačice.

žena

Shutterstock

 

Uklonite prašinu

Za brzinsko brisanje prašine, stavite na ruku staru pamučnu čarapu, poprskajte je sredstvom za čišćenje, a zatim pređite rukom preko stočića za kafu, televizora, potprozorskih daski, komode. Kuća će odmah zablistati.

Osvežite kantu za đubre

Da vam se iz kante za otpatke ne bi širio neprijatan miris po kuhinji, upotrebite limun. Istrljajte unutrašnjost čiste kante polovinom limuna, a zatim je isperite hladnom vodom. U istu svrhu će poslužiti i soda bikarbona.

Bacite stare kataloge i novine

Kataloge iz raznih prodavnica koji vam se razvlače po kući, kao i stare novine, pokupite i bacite. To ne znaći da treba da ih premestite pored korpe za otpatke ili blizu izlaznih vrata. Odmah ih odnesite u kontejner.

Komentari (0)
Loading