Banane se beru zelene, a počinju da sazrevaju čim se uberu, jer dolazi do oslobađanja etilena, prirodnog gasa koji ubrzava njihovo sazrevanje.
Okačene duže traju
SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete
Kada se banane okače na konopac ili metalnu kuku na pijaci i u prodavnici, tada se proces sazrevanja usporava. To je razlog zašto ih trgovci čuvaju okačene. Tako ih drže i dalje od ostalog voća, jer etilen iz banana ubrzava kvarenje voća oko njih. Dakle, ako želite da vam banane duže ostanu sveže, okačite ih negde u kuhinji.

Shutterstock
Upotrebite providnu foliju
Kupite zelenije banane, jer je to najlakši način da potraju dugo i da ne potamne i istrule već posle tri dana. Najpoznatiji trik čuvanja banana je da se stabljika koja ih zajedno drži obmota plastičnom folijom, i to tako da folijom prođete između stabljike i svake banane. To će sprečiti sazrevanje i banane će vam biti sveže i do dve nedelje.
Bonus video: