Zbog pogrešnog zalivanja cveće se suši: Baštovan otkriva cake za bolji rast

Slobodanka Ćorić Vesti 11.03.2024 15:14 0

Kako on sam koristi crevo za zalivanje i dodatak za njega, poznatiji kao "pištolj za crevo", savetovao je na koji način se ispravno koristi

begonija

Shutterstock

Ukoliko ste ljubitelj cveća, ispravnim zalivanjem možete da izbegnete njegovo sušenje.

Ranije smo pisali koje cveće je idealno za hlad, a koje za sunčanu stranu vašeg doma ili terase, a sada jedan baštovan otkriva i na koji način treba da ga zalivate kako ne bi uvenulo od vrućine. Baštovan po imenu Majkl svim ljubiteljima cveća savetuje da ne treba samo da se zaliva odozgo. Takođe, veoma je važno da izbegavate njegovo zalivanje sredinom dana kada je ujedno i najtoplije.

"Biljke ne bi trebalo da zalivate odozgo, već od korena i trebalo bi da ih zalivate ujutru ili uveče", rekao je on u svom videu. Kako on sam koristi crevo za zalivanje i dodatak za njega, poznatiji kao "pištolj za crevo", savetovao je na koji način se ispravno koristi.

@themediterraneangardener The best way to water your plants There’s the things you’ve likely been told before like you shouldn’t water your plants from the top but from the base and where possible you should water in the morning or evening. And they’re all true but theres a few more you might not have heard of. Cone for delicate watering Powerful jet for cleaning Fast Fill for filling buckets and watering cans Fine Rose for gentle watering Flat for rinsing soap off cars Fine Mist for seedlings And don’t forget when you’re finished to reel your hose in as in hot weather the water in the pipe can get quite warm. Ad #wateringplants #wateringcan #gardening #gardentok #gardeningtips #gardeningideas ♬ original sound - Michael - Gardening tips

S obzirom da ovaj dodatak ima više različitih opcija za prskanje vode iz creva, svaka od njih ima posebnu namenu. Pa tako, snažan mlaz nikako nije namenjen za zalivnje biljaka, već za čišćenje, na primer betona ili automobila. S druge strane, raspršujući mlaz je za nežno zalivanje sadnica. 

Komentari (0)
Loading