Zbog jedne greške stalno nam se prave grudvice: Samo ovako se pravilno dodaje zaprška u jelo

Izvor: Slobodanka Ćorić Vesti 06.03.2024 14:18 0

Srpske domaćice često koriste zapršku kada pripremaju jela na kašiku, ali isto tako i kada se spremaju čorbe, meso u sosu…

zaprška

Printscreen/Youtube

Zaprška se uglavnom pravi od brašna i ulja/vode, ali postoje i recepti za zapršku od brašna i pavlake za kuvanje, koja svako jelo čini kremastijim. Takođe, mnoge domaćice dodaju i slatku papriku u zapršku.

Ako i vi spadate u onu grupu koja često koristi zapršku, ali vam se uglavnom dešava da ostanu grudvice, savetujemo vam da primenite ovaj trik.

SVAKA ŽENA TREBA DA ZNA

img

BAJADERA BOMBICE Omiljeni desert na drugačiji način, prste da poližete

img

SARME IZ RERNE Slasne i preukusne, postaće vaš novi omiljeni način spremanja

img

CRVENI ROLAT Neodoljivo predjelo koje prvo nestane sa slavske trpeze, a ukusa koji priča priče

Sigurno ste se zapitali zašto nekim domaćica jela uopšte nemaju grudvice – e pa tajna je u tome što one dodaju sos u brašno, a ne brašno u sos. Dok sipate sos morate brzo da mešate i tako ćete osigurati da sigurno nema grudvica.

Naš savet je da prvo napravite zapršku, pa tek onda da dodate sastojke za jelo koje spremate.

img
25. 01. 2025 12:08

IZBEGNI PAD, OSIGURAJ DOBITAK!

img
30. 03. 2025 13:15

Đurić zapušila usta Mariniki Tepić: Vučić poziva na dijalog i mir, a tvoji - sve selektivno i ostrašćeno

img
28. 02. 2025 10:36

EKSKLUZIVNO Čuveni ekonomista Džefri Saks – „Srbija ima veliku šansu, da postane most, mesto povezivanja“

img
25. 03. 2025 10:26

MLADOST Engobirani crep nove generacije i Energetski blokovi – provereni kvalitet uz 50 godina garancije!

Komentari (0)