Veoma su korisne: Ne bacajte kesice za upijanje vlage, evo kako da ih upotrebite u kući

Vesti 26.02.2024 20:58 0

Mislite da kesice sa silikonskim gelom služe samo za upijanje vlage u novoj obući? Imaju još mnogo namena.

gel kesice

Shutterstock

Kesice za upijanje vlage sigurno bacite svaki put kada ih dobijete u kutiji sa novim cipelama ili tašni, a veoma su korisne. Zato ih sledeći put sačuvajte u zatvorenoj tegli i koristite prema potrebi. Evo šta sve možete da uradite s njima u kući:

Dezinfikujte torbu za teretanu

U njoj nosite odeću i patike, vlažne od znoja koje skinete posle vežbanja, kao i peškir kojim ste se brisali. Od njih se torba namokri, a vlažno mesto je savršena podloga za razvoj bakterija. Stavite 3-4 kesice sa silikonskim gelom u torbu za teretanu, jer će upiti vlagu i sprečiti pojavu buđi, a neutralisaće i neprijatan miris.

Šminka kao nova

Sve žene nervira kada im se puder i senke u prahu u neseseru zgrudvaju, pa ne mogu lepo da se našminkaju. To ćete sprečiti ako u neseser ubacite 2-3 kesice sa silikonskim gelom koje će upijati vlagu.

peškiri

Shutterstock

 

Ubacite ih među peškire

Kada peškire držite u kupatilskom ormariću mogu da prime vlagu, posebno ako u ovoj prostoriji nemate prozor. Zato između čistih složenih peškira stavite nekoliko kesica sa silika gelom. One će upijati vlagu i sprečiti da se peškiri navlaže i dobiju neprijatan miris.

Sprečite rđanje brijača

Nemojte brijače da čuvate pored kade gde se pokvase. Jednostavno ih stavite u plastičnu posudu i dodajte nekoliko kesica za upijanje vlage. One će im produžiti vek trajanja.

Sprečite magljenje stakla

Za bezbednu vožnju neophodno je da šoferšajbna bude čista. Da ne biste čekali da klima osuši vlagu, uveče kada parkirate kola, stavite nekoliko kesica sa silikonskim gelom ispod šoferšajbne sa unutrašnje strane. Sutradan stakla neće biti zamagljena.

Bonus video:

 

 

 

Komentari (0)
Loading