Prema starim verovanjima svaka kuća treba da ima ovu biljku: Simbol je sreće, ljubavi i skladnog braka

Slobodanka Ćorić Vesti 22.02.2024 16:15 0

Njeno ime je „ženska sreća“ dolazi od verovanja da je dar ove biljke neudatoj ženi donosi sreću u ljubavnom životu dok udatim ženama donosi srećan i skladan brak

ženska sreća

Shutterstock

Spathiphyllum, poznatiji kao ženska sreća, biljka je iz porodice Araceae i potiče iz tropskih šuma Srednje i Južne Amerike i Jugoistočne Azije. Poznata je po svojim lepim listovima i nežnim belim duguljastim cvetovima.

Spathiphyllum je stekao reputaciju biljke koja unosi sreću i sklad u dom. Smatra se simbolom ljubavi i mira u mnogim kulturama, što ga čini uobičajenim darom u posebnim prilikama.

Njeno ime je „ženska sreća“ dolazi od verovanja da je dar ove biljke neudatoj ženi donosi sreću u ljubavnom životu dok udatim ženama donosi srećan i skladan brak. Kaže se da spathiphyllum donosi sreću i ženama koje žele potomstvo.

Feng šui, drevna kineska veština balansiranja energije, preporučuje postavljanje ove biljke u prostorije koje želimo da ispunimo pozitivnim vibracijama. Lako se održava, najbolje uspeva na svietlim, ali senovitim mestima, piše portal citymagazine.si. Osim lepog izgleda i jednostavnog održavanja, prednost ove biljke je i što pročišćava vazduh u prostoriji.

Komentari (0)
Loading